Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Тече обучение: „Подготовка на европейски проекти за равноправно интегриране на ромите в Югозападна България”
  Категория: Регионални     16:35 - 21/October/2010

Обучение на тема „Подготовка на европейски проекти за равноправно интегриране на ромите в Югозападна България” се провежда от 20 -22, октомври, в гр. Дупница, Хижа „Електра” организатори на събитието са Институт „Отворено общество” и Сдружение „ЛАРГО” – Кюстендил, съобщи за „Кубер прес”, Сашо Ковачев гл.специалист в областна Дирекция ”Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост”.
Над 30 представители на неправителствени организации и служители в публичната администрация от общините, Перник, Благоевград, Бобов дол, Сапарева баня, Сандански и Дупница се запознават с основите на разработването и доброто управление на проекти в местните общности. Акцент бе поставен върху включването на заинтересованите страни и уязвимите групи в процеса на подготовката на проекти, финансирани със средства от оперативните програми и Европейския съюз, насочени към равноправното интегриране на ромите в българското общество.
Обучението се организира в рамките на програмата на Институт „Отворено общество” „Платформа за създаване на проекти”, част от международната инициатива „Максимални ползи за ромското включване от структурните фондове на Европейския Съюз”, която се ръководи от Инициатива местно управление и реформа на публичните услуги на Институт „Отворено oбщество” – Будапеща.

Кубер прес

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама