Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Директора на РЗОК Кюстендил отрече да има заведено дело срещу касата от болницата в Бобов дол
  Категория: Регионални     16:34 - 7/October/2010

Няма заведени дела срещу здравната каса в Кюстендил от болниците в областта включително и от тази в Бобов дол, утре в Дупница ще се гледа казус свързани с орязани, прекратени, клинични пътеки, делото е по жала на болницата в Бобов дол, съобщи пред ”Кубер прес” Д-р Матей Попниколов по повод изявление на д-р Василева директор на бобоводолската болница, че има заведен съдебен иск за 70 хил.лв. срещу касата.
РЗОК дължи на МБАЛ ”Д-р СТ.Станев”- ЕАД 9 185 лв. които след подписаното вчера споразумение между министър-председателя и БЛС те трябва да бъдат преведени на лечебното заведение до края на годината. Задълженията на болницата са 885 000 лв. Собствениците на здравното заведение с решение на ОбС ще изпратят протестна декларация до министър-председателя, президента Първанов, БЛС, НЗОК, НС, МЗ, относно целенасочената ликвидация на бобовдолската болница, с искане тя да получава държавна субсидия от МЗ. Изразено е искане държавата да занули държавните вземания от държавни дружества към минали периоди.
Не е работа на касата да коментира положението на болницата в Бобов дол, където липсва програма за финансово стабилизиране на заведението, за мен е важно хората да получават качествена медицинска помощ, поясни шефа на касата и допълни, че проблема трябва да се коментира на експертно ниво, не на политическа основа. За да разчита пациента на добро обслужване, освен сграда и битови условия с каквито разполага болницата са необходими специалисти и апаратура, смята Д-р Попниколов.

Кубер прес

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама