Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Представиха предприемачески проект за хора с увреждания
  Категория: Скандално     23:48 - 1/July/2010

В конферентната зала на областна администрация Кюстендил беше представен проекта ”Социалното предприемачество - алтернатива за финансова устойчивост и социална стабилност”, на стойност около 300 000лв., осъществяван с финансовата подкрепа на ОП ”Развитие на човешките ресурси”, предаде репортер на „Кубер прес”.
Представители на обществените съвети ще бъдат обучавани в 4 модула: „Мотивация, оценка на готовността за стартиране на СП, генериране на идеи за социално предприемачество и оценка на риска”, „Бизнес-планиране и социално предприемачество” ,”Маркетинг, реклама и изграждане на търговски умения за социално предприемачество„ и „Управление на човешките ресурси в СП „Групова динамика и обучения на възрастни”. Целта е да се придобият умения по организиране на стопанска дейност. Да бъдат генерирани приходи, чиято печалба да бъде инвестирана в основната цел на организацията. В рамките на проекта ще има състезание „За най-добра бизнес идея”, което ще се проведе след обучителните модули, две от предложенията ще се финансират. Заложено е стартиране на 2 социални предприятия в Перник и Русе.
Ще бъдат излъчени 3 клипа за проблемите на хората с увреждания и ще се изработи 30 минутен филм на тема ”Как да стартираме успешно социално предприятие?” Проекта е с продължителност година и половина, той се изпълнява от Сдружение „Социални Инициативи за Личностна Алтернатива” в партнъорство със Сдружение ”3НЕТ”. Програмата беше представена от Добромир Бориславов от Сдружение ”Сила”- координатор на проекта.

Кубер прес

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама