Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
В Турция може да умреш защото си на 16 и говориш с момчета
  Категория: Скандално     13:28 - 7/February/2010

Бедна ви е фантазията какво се случва в съседна Турция! А вие продължавайте да гледате сдухните им сериали, един след друг, non stop… Не стига това, ами в „Сблъсък“ излязоха с дискусия „За или против турските сериали“ и някакъв младеж започна да се обяснява, че неговият бъдещ модел за семейство ще е взаимстван от „Листопад“, например! О, свещена простота! , съобщава електронния сайт ”Разкрития”.
Може би малко несправедливо скочих срещу филмите и горната ми реакция е по-скоро емоционална, от колкото правилна, но онова, което прочетох в „Дневник“ изкара на повърхността целият първичен ужас.
Момиче на 16 години е било заровено живо, защото е говорило с момчета! Без съпротива, с вързани отзад ръце, то е тръгнало към гибелта си. Убито е по възможно най-нечовешкия начин. Погребана е жива, в седяща поза, в двуметрова дупка до курник пред дома й в Кахта в югоизточната провинция Адяман. След това дупката била покрита с бетонна плоча. Аутопсията разкрила голямо количество почва в белите дробове и стомаха, което е знак, че тя е била жива и в съзнание, когато са я погребали. По тялото не е имало следи от насилие, т.е. тя дори не е била влачена насила към гибелта си. Според Би Би Си името на жертвата е Медине Меми, а съставянето на експертизата е отнело 2 месеца на екип от лекари в университета в Малатя. Медине никога не е ходила на училище, допълва Би Би Си. Престъплението е било разкрито след като информатор се обадил на полицията, съобщава в.“Хюриет“. Момичето е имало още осем братя и сестри. Семейството й е същобщило само, че е изчезнала. Информаторът обаче разкрил, че тя е била екзекутирана след „съвет“ на рода. Бащата и дядото й са арестувани, като според медиите баща й се оплакал пред роднини, че тя има момчета за приятели. Дядо й пък я биел, че има отношения с другия пол. Има ли съмнение, че адът е на земята, след като прочетохте това? Знам, наясно съм, че има Турция и Турция, но не мога да приема случилото се по нормалния начин. Нормално ли е полицията да връща три пъти убитото момиче, след като то е ходило да се оплаче, че го бият? Не! Нормална ли е тази реакция на полицаите? Да! Защото и те са турци. Проблем в този случай не са т.н. „убийства на честта“. Проблем е религията, защото подобни зверства няма да се появят ей така, от самосебе си! Фанатизъм и жестокост, верска летаргия и криворазбрана чест – това се е стоварило върху клетата главица на момичето! Няма да коментирам има ли Турция място в европейския съюз. Ще завърша само с една дума, която си повтарях през цялото време, докато писах това – изроди!

Кубер прес

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама