Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кюстендилския съд с присъда 20 години затвор за грабеж и опит за убийство
  Категория: Правосъдие     13:53 - 10/July/2024

Окръжен съд – Кюстендил призна подсъдим за виновен в грабеж, придружен с опит за убийство, като му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 20 години, при първоначален „строг“ режим на изтърпяване на наказанието, съобщи за „Кубер прес”, Влади Владимиров  пресаташе Окръжен  съд  Кюстендил. Съдът привежда в изпълнение и наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 4 месеца, наложено по други две дела, което следва да се изтърпи отделно, при първоначален режим „строг”. Съдът приспада времето, през което подсъдимият Х. Г. е бил задържан с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Пенка Братанова осъжда подсъдимия Х. Г. да заплати на гражданската ищца и частна обвинителка сума в размер на 200 000 лв., представляваща обезщетение за претърпените от последната неимуществени вреди в резултат на деянието, ведно със законната лихва, считано от датата на увреждането – 28.04.2023 г. до окончателното изплащане на сумата.

Окръжен съд - Кюстендил признава подсъдимия Х. Г. / на 22 г., осъждан, от гр. Бобов дол / за ВИНОВЕН в това, че на 28.04.2023 г. в гр. Бобов дол, на пешеходна пътека / алея / в местността „Свети Спас“ е отнел чужди движими вещи на обща стойност 393,36 лв. от владението на собственичката им А. Е. от гр. Бобов дол, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила / нанесъл множество удари по главата й и я душил / и грабежът е бил придружен с опит за убийство на А. Е. Подсъдимият е осъден да плати и разноските по делото в размер на 4 643 лв. Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред САС в 15 - дневен срок, считано от днес.

Kuber  press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама