Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
В Дупница отбелязаха 174 години от рождението на Иван Вазов
  Категория: Регионални     14:18 - 9/July/2024

„На теб, Българио свещенна,
покланям песни си сега.
На твойте рани, кръв безценна,
на твойта жалост и тъга,
на твойте сълзи и въздишки,
на твойте страсти и тегло
и на венеца мъченишки,
кой грей на твоето чело… "

С тържествено честване, организирано от Община Дупница и НЧ "Пробуда 1927" с. Самораново", днес Дупница отдаде почит пред паметта на гениалния български поет, писател и общественик Иван Вазов, съобщи  за  „Кубер прес”, Андрей Богоев пресата на Община Дупница.
След емоционален рецитал на стихове и представяне творчеството на Патриарха на българската литература, венец поднесоха зам.-кметовете г-жа Валентина Караганова и г-н Бойко Христов. Читалищни дейци, общественици и граждани от община Дупница положиха цветя пред паметника, в едноименната градинка "Иван Вазов".
"Иван Вазов е не само основоположник на българската литература, но също и част от нашата национална идентичност и културно наследство. Неговите произведения, епохални разкази и романи, неговите вълнуващи стихотворения продължават да ни учат и да ни водят и днес." , каза г-жа Караганова.
След тържествената част, членове на "Литературен клуб " към НЧ " Пробуда 1927" с. Самораново и читалищни дейци прочетоха откъси от романи и любими стихове на "писателя на българския народ" и "певец на България" Иван Вазов.

 

 

 

 

 

Kuber  press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама