Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кюстендилска с присъда ”Пробация”за отказ на проверка с дрегер
  Категория: Правосъдие     11:57 - 4/July/2024

Районен съд – Кюстендил одобри споразумение и наложи наказание „пробация“, по отношение на 37 – годишна обвиняема от Кюстендил, която се призна за виновна в това, че на 04.03.2024 г., в гр. Кюстендил е управлявала МПС – лек автомобил, като е отказала да й бъде извършена проверка по надлежния ред с техническо средство „Дрегер Драг Тест 5000“, предвиден в Наредба №1 от 2017 година за реда за установяване концентрацията на алкохол в кръвта и / или употребата на наркотични вещества или техните аналози, след като е била наказвана по административен ред за такова деяние, постановено с наказателно постановление на началник сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР – Кюстендил, влязло в сила на 17.06.2023 г., и е извършила престъплението при форма на вина пряк умисъл – престъпление по чл. 343б, ал.6 от НК,съобщи за „Кубер прес”, Владимир Владимиров- Връзки с обществеността-Окръжен съд Кюстендил.

 На обвиняемата Ю. И. се налага наказание „пробация“ със следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес с продължителност 6 месеца, с периодичност 2 пъти седмично и задължителни срещи с пробационен служител с продължителност 6 месеца. На обвиняемата се налага наказание „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 9 месеца

Одобреното споразумение има последиците на влязла в законна сила присъда. Определението на РС – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама