Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Деца от Центъра за обществена подкрепа влязоха в ролите на съдия и прокурор в Дупншкия съд
  Категория: Правосъдие     16:14 - 2/July/2024

Деца от Центъра за обществена подкрепа „За да има щастие в детските очи“ посетиха Районен съд – Дупница и влязоха в ролите на съдия и прокурор, съобщи за „Кубер прес”, Влади Владимиров пресаташе Окръжен съд Кюстендил.
Деца от Центъра за обществена подкрепа "За да има щастие в детските очи" посетиха Районен съд – Дупница, като продължение на инициативата Ден на отворени врати и като част от Образователната програма на ВСС и МОН - „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, за учебната 2023/ 2024 г.
С посещението на учениците в Съдебната палата в Дупница, стартира традиционната за Центъра "Лятна ваканционна програма", която се провежда всяка година в началото на месец юли. Децата бяха посрещнати от административния секретар на Районен съд – Дупница, г- жа Иванка Айдарова, която им разказа за структурата на органите на съдебната власт, за това- кой, кой е в съдебната зала, за детското правосъдие и правата на децата в риск, както и за професиите – съдия, прокурор, съдебен служител. В тази връзка, всяко едно от децата успя да съпреживее прокурорската и съдийската длъжност, обличайки тогите им.Като спомен за преживените емоции всяко дете получи основния закон - Конституцията на Република България и пъзел, изобразяващ Темида - богинята на правосъдието.Интерес в децата предизвика и така наречената "Синя стая", предназначена за провеждане на разпити и изслушване на деца, преживели насилие или станали свидетели на такова. Стаята се помещава в сградата на ЦОП "За да има щастие в детските очи".

Екипът на Центъра за обществена подкрепа изказа искрени благодарности за предоставената възможност и съдействието на Районен съд - Дупница!

 

 

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама