Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Проф. Искра Баева от СУ в среща- разговор в Дупница с граждани и представяне на нови книги
  Категория: Регионални     15:39 - 2/July/2024

В партерна зала на Община Дупница, в среща разговор с гражданите на Дупница, проф. Искра Баева от Софийския университет, известната журналистка Валиана Христова и издателя Христо Георгиев представиха няколко нови книги, предизвикали вече голям интерес сред четящата публика, съобщи за „Кубер прес”, Андрей Богоев пресаташе Община Дупница.
Срещата откри от кметът на Община Дупница г-н Първан Дангов.
Първа, беше представена книгата на британската писателка и историчка Мерсия Макдермот - "Имало едно време в България", в която тя описва интересни епизоди от преживяното от нея през 17-те години, които тя прекарва в България. Няма друг чужденец, който да е направил толкова много за нашата национална кауза. "Няма и друг писател, който да е писал толкова за Яне Сандански, на който е кръстен моя град, но аз усещам, че тук ( в Дупница) , Яне Сандански е уважаван повече , отколкото в гр. Сандански", отбеляза г-н Георгиев.
Бяха представени също първите два тома с откъси от "Черно и бяло" - нашумялата медийна рубрика на публициста, писателя, журналиста и издател Христо Георгиев.
Материалите са писани в течение на няколко години, по повод на различни събития у нас и по света и всеки от тях съдържа публицистична бележка, придружена със забравени, премълчавани или неизвестни автентични документи от близкото ни минало, потвърждаващи тезата на автора.
Присъстващите на срещата се запознаха и с новата книга на известната журналистка Калина Канева - "Н.П.Игнатиев - Графът на Българите", която е резултат на подробно проучване на архиви, книги и срещи, които авторката прави в течение на 40 години.

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама