Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Д-р Румен Алексов общопрактикуващ лекар в Кюстендил:Пациенти със сърдечни заболявания и хипертониците да внимават с горещините
  Категория: Общество     14:34 - 2/July/2024

Пациенти с проблеми в гърлото хващат гнойни ангини от пиенето на студени напитки за охлаждане.Ангините протичат с висока температура стига до 40 градуса, но с антибиотик  вирусът се лекува.

Горещините започнаха рано още от второто десетдневие през юни,продължават и сега с температури над 30 градуса краткотрайните , нощни, захлаждания и валежите не са достатъчни, каза в изявление пред медии Д-р Румен Алексов общопрактикуващ лекар в Кюстендил,предаде репортер на „Кубер прес”.

По думите му най засегнати от горещините са пациентите със сърдечни заболявания и хипертониците които трябва много да внимават, като се пазят от продължително излагане на слънце, и да не излизат по-възможност през по-голямата част от деня.

Честите слънчеви изригвания които са много силни причиняват главоболия и дискомфорт,поясни още той.

„Лично на мен ми прави впечатление –че през последните месеци идват пациенти които се оплакват от упорита ,суха  кашлица особено през нощта.Тази кашлица трудно бива повлиявана от изписаните лекарства.Кашлицата е без температура, пневмония или бронхити.Вероятно има връзка с този сахарски прах който влияе опасно върху човешкото здраве.” обясни Д-р Румен Алексов общопрактикуващ лекар в Кюстендил.

По думите му препоръките са известни -повече течности не газирани, обикновена вода.Относно т.н.слънчеви удари  Д-р Румен Алексов общопрактикуващ лекар в Кюстендил припомни,че е най-важно при тези случаи бързото охлаждане, при нередности в съзнанието да се потърси спешна медицинска помощ.

Пациенти с проблеми в гърлото хващат гнойни ангини от пиенето на студени напитки за охлаждане.Ангините протичат с висока температура стига до 40 градуса, но с антибиотик  вирусът се лекува.

Като опасни определи Д-р Румен Алексов общопрактикуващ лекар в Кюстендил, излизането от място където е имало климатик навън на високи температури разликите трудно се понасят от организми и се получават плекситите които може да са в основата възпаления.

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама