Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Таня Найденова спечели Голямата награда за изкуство 2024 в Кюстендил
  Категория: Общество     13:02 - 2/July/2024

Най-талантливите кюстендилски музиканти бяха наградени в над 15 категории от кметът на община Кюстендил Огнян Атанасов, Председателят на Общинския съвет  Димитър Велинов, Областният управител Александър Пандурски и зам.-областният управител Георги Джоглев. На официалната церемония по награждаването, която се проведе вчера - 01.07.24г., в чест на 155 години от създаването на читалище "Братство 1869", Председателят на най-старата културна институция в региона Иван Андонов поздрави победителите в различните категории и техните преподаватели! , предаде репортер на „Кубер прес”.
С пълно единодушие, комисията определи "Годишната награда за изкуство за 2024г." да получи дългогодишния преподавател и пианист Татяна Найденова.
Тя е родена в гр. Кюстендил. Завършва музикална педагогика и става преподавател по пиано, солфеж, теория на музиката. Татяна  Найденова става корепетитор и втори диригент на Хор „Дружба“. Корепетитор е и на Златните момичета по художествена гимнастика от 1966г.- до 1972г.
В Своята дългогодишна педагогическа дейност, тя е обучила стотици кюстендилски деца. Много са нейните ученици, които продължават своето образование в средни и висши музикални учебни заведения и прославят България във всички краища на света! Наградата връчи Председателят на общински съвет Кюстендил Димитър Велинов.
Годишната награда в категория „Поп пеене“ спечели Людмила Симеонова - ученичка в класа по поп пеене, с преподавател Жана Николова.
Годишната награда в категория спортни танци извоюва Ния Крумова – възпитаник на Клуб по спортни танци „Пауталия“, с треньори Петя Димитрова и  Стоянов.
Годишната награда по народно пеене се присъди на Петя Здравчова - ученичка в класа по народно пеене, с преподавател  Слава Соколова
Годишната награда за акордеон завоюва Борис Димитров от класа по акордеон, с преподавател  Любомир Борисов
Годишната награда в категория „кларинет“ се присъди на Любомир Мицов – с преподавател Костадин Нейков.
Годишната награда в категория „цигулка“ спечели Деян Йорданов от класа по цигулка с преподавател Роза Мирчева.
Годишната награда в категория „пиано“ бе присъдена на Борис Александров, от класа по пияно с преподавател г-жа Красимира Матуска
Годишна награда в категория „пиано“ спечели и Диляна Попова, с преподавател г-жа Красимира Матуска.
Годишната награда в категория „народно пеене“ бе присъдена и на Емилияна Маркова, от класа по народно пеене с преподавател  Адела Харалампиева
Годишната награда в категория „творчески колектив“ спечели Вокална формация „Неразделни“, с преподавател Веселка Петрова
Годишната награда за принос в популяризиране на хоровото изкуство и обогатяване на културния живот в община Кюстендил бе присъдена на г-н Иван Атанасов и г-н Антон Стоянов-дългогодишни хористи в Смесен хор „Дружба“ , Смесен хор „Братство“ , Туристически хор „Осоговско ехо“, Музикална компания „Пей Сърце“, Мъжка музикална група към Обреден дом-Кюснтендил, Църковен хор на катедрален храм „Успение богородично“ и др.
Годишната награда за млад изпълнител, за 2024г. спечели Християна Гогева, от класа по народно пеене с преподавател  Адела Харалампиева.
Годишната награда за изобразително изкуство спечели ученик от класа по изобразително изкуство с преподавател  Людмила Христова.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

snimki: Джулия Андонова

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама