Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Съдът в Кюстендил с присъди за 19 шофьори, употребили алкохол или наркотици, трима с ефективни наказания
  Категория: Правосъдие     13:53 - 1/July/2024

Районен съд – Кюстендил е приключил през първите шест месеца на 2024 година 20 наказателни дела от общ характер, с предмет: управление на МПС в пияно състояние или след употреба на наркотични вещества, по чл. 343б от НК, съобщи за „Кубер прес”, Владимир Владимиров / Връзки с обществеността /-Окръжен съд Кюстендил. За сравнение, през първите 6 месеца на 2023 година тези дела са били 22 на брой.

Ефективни наказания „лишаване от свобода“ са получили трима водачи на МПС, в повечето случаи за повторно управление на МПС след употреба на алкохол. 14 водачи, управлявали след употреба на алкохол или наркотични вещества са получили наказания „лишаване от свобода“, изпълнението на които е отложено за изпитателен срок от по 3 години. Двама водачи са признати за невинни.

За първите шест месеца на 2023 година, Районен съд – Кюстендил е наложил наказания на 22 водачи на МПС, управлявали след употреба на алкохол или наркотични вещества.  Петима от тях са изтърпели ефективно наказание „лишаване от свобода“. За други 16 изпълнението на наказанието „лишаване от свобода“ е отложено за изпитателен срок от по 3 години, а един водач на МПС е оправдан по повдигнатото му обвинение.

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама