Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
47 водачи на МПС, употребили алкохол или дрога с наказания от РС – Дупница през първите шест месеца на 2024 година
  Категория: Правосъдие     13:48 - 1/July/2024

Запазване броя на новообразуваните наказателни дела от общ характер, с предмет -  управление на МПС в пияно състояние или след употреба на наркотични вещества, по чл. 343б от НК, показва статистиката на Районен съд – Дупница за първите шест месеца на 2024 година, спрямо същия период на 2023 година, съобщи за „Кубер прес”, Владимир Владимиров / Връзки с обществеността /-Окръжен съд Кюстендил.

 От началото на годината до момента са образувани 42 дела с такъв предмет, спрямо 44 за първото шестмесечие на миналата година.

За периода, Районен съд – Дупница е наложил наказания на 47 водачи на МПС. Ефективни наказания „лишаване от свобода“ са получили 15 лица.

На 31 водачи на МПС са наложени условни наказания „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца до 1 година и 6 месеца, изпълнението на които е отложено за изпитателен срок от по 3 години. На 17 от подсъдимите е наложено и наказание „глоба“. 40 водачи са лишени от право да управляват МПС.

За първите шест месеца на миналата година са образувани 44 дела, с предмет -  управление на МПС след употреба на алкохол или наркотични вещества. Осъдените лица са били 53. От тях: ефективно - 12,  условно - 40,  на пробация – едно лице.

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама