Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Читалището в Соволяно със 17 участие в Празник на черешата и щанд с акцeнт черешови,олимпийски кръгове
  Категория: Общество     14:26 - 29/June/2024

НЧ „Светлина” 1871  село Соволяно, Община Кюстендил за 17 ти път участва в Празник на черешата,  с акцент на щанда  с художествено изложение, олимпийски кръгове  от череши,във връзка с предстоящите XXXIII летни олимпийски игри  тази година в Париж, на фона на вешело, черешово пано,черешово слънце и Икона на Богородица, каза пред „Кубер прес”, Корнелия Чизмова секретар на читалището в Соволяно.

„Черешите които ползвахме за аранжирането на нашия щанд са –една малко част от землището в Соволяно защото рано отминаха,Заложили сме на олимпийската тема затова имаме черешови олимпийски кръгове.Както всяка година сме се постарали масата ни да има добра аранжировка,подготовката отне три дни.Специални благодарности за направата на вешелото на читалищните ни самодейци.Празник на черешата е един от най-хубавите обособили се празници в Община Кюстендил.Той е повод производителите да покажат продукцията, читалищата да покажат умения в аранжирането и подредбата на щандовете.Празникът е повод идването на туристи от цялата страна и всеки сам да усети аромата и вкусът на кюстендилската череша”, отбеляза тя.

Празник на черешата в Кюстендил предлага уютна и прохладна Cherry Chill Zone, и много черешови изкушения.
В парка пред Художествената галерия на Майстора,  е  мястото за  арт-изненадата от Евгени Серафимов и творящите деца на Кюстендил.

Алея на занаятите представя красотата и майсторството на типичните за района занаяти.

Третия ден от празника - 30 юни ще предложи богата фолклорна програма и щандове обсипани с великолепни кулинарни произведения от череши, които заслужават да бъдат опитани!
Бизнес, неправителствени организации и институции се обединяват в реализирането на най-мащабния кюстендилски празник. Организаторите на Празник на черешата Община Кюстендил дават приоритет на местните изпълнители, на местните производители и предприемачи за да я има кюстендилската череша!

 

Kuber  press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама