Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кмета Атанасов откри 23-тата годишна среща на АБТТБ в Кюстендил
  Категория: Регионални     17:35 - 27/June/2024

С приветствено слово кмета на Община Кюстендил откри в Кюстендил 23 –та,двудневна, годишна среща на АБТТБ в Кюстендил,предаде репортер на „Кубер прес”.     „Добре дошли в Кюстендил!!! За мен е истинско удоволствие,че избрахте да направите 23 тата си годишна среща в град Кюстендил.На място където има минерална вода която се отличава от всички други в Европа, изключително сме доволни че сте тук!!!Това което мога да събера в две думи е –че Кюстендил е средищен град с много история.Една от провинциите на Римската империя,със собствено право да сече монети Улпия Пауталия –която може да се види в историческия музей. Кюстендил е селище на повече от 8 000 години, град на повече от 2 000 години – много история. Съчетаваме много култура, много история, минералните води. Не бива да се пропуска климатолечението и подходящия въздух. Не на последно място имаме и ски писти. Имаме всички дадености, но ни липсва реклама. Туроператорите са нашата връзка между туристите и хотелите.Разчитаме на подкрепата ви, да препоръчвате все повече Кюстендил за своите туристи от България и чужбина. Имаме капацитет като туристическа дестинация, а аз се ангажирам да работя за развитието на дестинацията“, каза той.

На първата работна сесия беше обсъдена темата “Създаване на Туристически гаранционен фонд – нов задължителен инструмент на туроператорите” лектори ще бъдат зам.-министър Ирена Георгиева и Мая Никовска – директор на дирекция “Туристическа политика” в МТ.
Програмата включва презентация на EasyPay, която ще бъде изнесена лично от изпълнителния директор на компанията Георги Маринов.
Следобедната работна сесия включва: киберрисковете в туроператорската дейност, PCI DSS изисквания от IATA и условия за кандидатстване за включване в програмата за безвъзмездни услуги на Хъб „Тракия“, представяне на възможностите за туризъм на Община Кюстендил: „Земя, докосната от Боговете“, промените в Директивата за пакетни пътувания в контекста на приоритетите в работата на ЕКТАА с новия Европарламент и ЕК, представяне на новия сайт на АБТТА, както и презентиране на продукти и дестинации от членове на АБТТА.

Kuber press

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама