Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов бе избран за председател на Регионалния съвет за развитие на Югозападен регион за планиране.
  Категория: Новини     17:06 - 27/June/2024

Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов бе избран за председател на Регионалния съвет за развитие на Югозападен регион за планиране, съобщава социалната страница на Община Кюстендил, предаде репортер на „Кубер прес”.
Съветът има ключова роля в цялостния #процес на планиране, управление, координация и изпълнение на регионалния план за развитие, както и в процесите свързани с изпълнението на оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС и реализиране на интегрираните териториални инвестиции.
Председателят на РСР ръководи заседанията, осигурява прозрачност на работата по изпълнение на функциите на РСР, като спазва принципа за безпристрастност при осъществяване на процеса на вземане на решения от членовете на РСР.
Югозападният район за планиране е един от шестте района за планиране в България, включващ областите Благоевград, Кюстендил, Перник, Софийска и София. Площта му е 20 306 km², а населението – около 2 133 406 души (2011). Това е най-гъсто заселеният район в страната, като населението е съсредоточено в големите градове.

Kuber press

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама