Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Районен съд – Кюстендил с наказания закражби на над 54 хил. кг цинкова прах, РС с ефективна присъда за кражба в условията на повторност
  Категория: Правосъдие     16:52 - 27/June/2024

Двама обвиняеми се признаха за виновни пред Районен съд – Кюстендил в кражба на 54 760 кг отпадъчна цинкова прах, съобщи за „Кубер прес”, Влади Владимиров  пресаташе Окръжен съд Кюстендил. Причинените щети в размер на 51 474, 40 лв. са възстановени на собственика. Съдът одобри споразумението, постигнато между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата и им наложи наказания „лишаване от свобода“ за срок от 9 месеца, по отношение на С. И. и „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, по отношение на А. К., изпълнението на които се отлага за изпитателен срок от по 3 години. И двамата обвиняеми са неосъждани към момента.

Обвиняемият С. И. се признава за виновен за това, че на неустановени дати за периода от 14.01.2023 г. до 13.01.2024 г. и на 14.01.2024 г., в условията на продължавано престъпление по смисъла на чл. 26, ал.1 от НК, сам и в съучастие като съизвършител при предварителен сговор с А. К. в немаловажен случай, с използване на МПС – микробус , е отнел чужди движими вещи – 54 760 кг отпадъчна цинкова прах, поставена в 97 варела, на обща стойност 51 474, 40 лв. от владението на собственика „К…“ ЕАД, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои. Обвиняемият А. К. се признава за виновен за това, че на 14.01.2024 г., от „К…“ ЕАД, в качеството си на длъжностно лице, което се е възползвало от служебното си положение, в съучастие като съизвършител, при предварителен сговор със С. И., в немаловажен случай, чрез използване на МПС – електрокар е отнел чужди движими вещи .- 1 440 кг отпадъчна цинкова прах, поставена в 3 варела, на стойност 1 353, 60 лв. от владението на собственика, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като е осъществил деянието при форма на вина – пряк умисъл.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в законна сила присъда. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

 

 

 

Районен съд – Кюстендил наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, при първоначален „общ“ режим на изтърпяване, по отношение на обвиняема в кражба, в условията на повторност. Съдът привежда в изпълнение и наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, което е било отложено за изпитателен срок от 3 година, наложено с присъда, влязла в сила на 19.11.2022 г., отново за кражба.

Подсъдимата Д. С. / на 50 г. / се признава за виновна за това, че на 30.10.2023 г., от двор на къща, на ул. „Мездра“ в гр. Кюстендил, е отнела чужди движими вещи – електрическа тротинетка, на стойност 752 лв. от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение противозаконно да я присвои, като случаят не е маловажен и кражбата е извършена в условията на повторност по смисъла на НК.  Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата. Причинените щети в размер на 752 лв. са възстановени.

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама