Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кюстендилската лекоатлетка Джулия Андонова, със злато от международно състезание по планинско бягане Купа „Рила Офроуд“
  Категория: Култура и спорт     8:52 - 27/June/2024

Кюстендилската лекоатлетка Джулия Андонова: Искам специално да благодаря и на Васил Гиков и ръководството на стадион „Осогово“ – Кюстендил, където провеждам част от подготовката си - за отличните условия, за поддръжката на залите и за високото ниво на материална база, която осигуряват на атлетите от града!

През месец юни се проведе международно състезание по планинско бягане Купа „Рила Офроуд“ първи кръг, организирано от Българска федерация по лека атлетика, Български олимпийски комитет, Академията по планинска атлетика и община Самоков, Спортен клуб „Шампион“ – гр. София и КЛА „Вучето съобщи за „Кубер прес”, ДжулияАндонова участник в състезанието.

За организацията и маркировката на 10-километровото трасе, с начало – курортен комплекс Боровец и финал - на връх Ястребец, беше на лице. Генерален спонсор на състезанието по планинско бягане пък бе хотел „Ела“.
Офроуд бягането за купа „Рила офроуд“ – първи кръг бе посветено на Световния олимпийски ден и на мемориала на Димитър Вучков – Вучето. Една от основните цели на състезанието е подготовката на националните отбори за участие в Световна купа на WMRA за 2024г.
Атлетическото събитие започна в кк Боровец на 22.06.24г. /събота/ с техническа конференция, а стартът на състезанието бе даден в неделния ден – на 23.06.24г., като състезателите бягаха в две категории: юноши и девойки ст. възраст– с 5 километрово трасе и втората категория бе за мъже и жени, с дистанция от 10 километра и старт от кк Боровец. Финалната права бе поставена на връх Ястребец, Рила планина.
Кюстендилската лекоатлетка Джулия Андонова, след оспорвана надпревара е шампион и носител на златния медал в категория „жени“. Тя се състезава за СКЛА „Universal” и донесе златото в Кюстендил, което успя да извоюва с най-бързо време - от 45мин.
Ето какво разказа тя за репортер на „Кубер прес“ минути след края на състезанието:


„Изключително щастлива и развълнувана съм, че станах шампионка на купа „Рила – Офроуд“. За мен това е един от най-ценните ми медали, тъй като трасето беше много тежко - с над 1000м денивелация. Както може би знаете аз дълги години бях спринтьорка – на къси дисциплини 100/200м и се занимавам с дълги и планински бягания само от година и половина. За това и съм много щастлива и доволна от времето, за което пробягах 10-те километра, това означава, че усилените ежедневни тренировки и всички лишения и болки – дават резултат.
Имаше сериозна конкуренция, както и много добре подготвени руски състезатели, така че поздравявам всички, че дадоха най-доброто от себе си. Със сигурност ще запомня завинаги това състезание, тъй като ако трябва да съм напълно честна – Рила е любимата ми планина за планинско бягане. Там беше и първото ми състезание по планинско бягане – през 2023г. и със сигурност ще остане завинаги в сърцето ми!
Това , което ми предстои за напред е подготовка и лагер за втория кръг на купа „Рила Офроуд“, който ще се проведе през м. август и ще финишираме на връх Мусала. Благодаря на всичките ми треньори , начело с  Иванка Бонова и Кисьов , благодаря на СКЛА „Universal”, СКЛА „Шампион“ и всички мои близки и приятели, без чиято подкрепа нямаше да успея да се справя толкова добре. Искам специално да благодаря и на Васил Гиков и ръководството на стадион „Осогово“ – Кюстендил, където провеждам част от подготовката си - за отличните условия, за поддръжката на залите и за високото ниво на материална база, която осигуряват на атлетите от града!“

Кюстендилската лекоатлетка Джулия Андонова: Искам специално да благодаря и на Васил Гиков и ръководството на стадион „Осогово“ – Кюстендил, където провеждам част от подготовката си - за отличните условия, за поддръжката на залите и за високото ниво на материална база, която осигуряват на атлетите от града!“

 

 

 

 

 

Kuber  press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама