Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Във водният поход по река Струма, най-малкият участник е 9 годишния Иво от Габрово
  Категория: Регионални     15:00 - 25/June/2024

В периода 24.05.-26.05.2024 год. се проведе водният поход по горното течение на река Струма, организиран от воден клуб „Струма 2012“ към Туристическо дружество „Осогово“ гр. Кюстендил,съобщи за “Кубер прес”, Гергана Нешева /член на воден клуб „Струма 2012“/

 Пристигнаха участници от различни краища на България – София, Пловдив, Хасково, Плевен, Димитровград, Русе, Габрово, Калофер, Варна. Бивакът бе устроен на поляната Чардака край село Раждавица – любимо място не само за провеждането на водния поход, но набиращо популярност все повече сред любителите на природата из цяла България.

Най-малкият участник по вода беше 9 годишния Иво от Габрово. Падналите дървета в реката бяха предпоставка за допълнителни екстремни ситуации, които и този път не липсваха. На няколко пъти се наложи спасяване на участници и техните лодки. В крайна сметка всичко мина благополучно и остава само спомена от преживяната емоция. Всеки, практикуващ екстремен спорт, си дава сметка за рисковете, които поема. А и все пак именно те привличат любителите на адреналина.

„С гордост можем да заявим, че това се случва основно благодарение на нашето дългогодишно усърдие. Благодарение на кмета на село Раждавица всяко лято на поляната се подсигурява контейнер за отпадъци за улеснение на всички, които имат доброто желание да оставят чисто след себе си. Поради обилните дъждове нивото на реката беше повече от задоволително. В спускането по реката взеха участие 12 каяка. Някои останаха да си почиват на бивака, където продължаваше организацията за приятното изкарване на всички гости. С невероятни изпълнения рок-групата към ПМГ - гр. Кюстендил поздрави всички участници на събитието.

И не на последно място отправяме специални благодарности към ръководството на ТД „ОСОГОВО“ за подкрепата, която ни оказват от самото ни прохождане като каяк туристи.

Надяваме се, че гостите са усетили нашето усърдие за тяхното приятно изкарване. Каквото зависи от нас се стараем да го постигнем. .“ – сподели председателя на клуба Росен Калфин.


Автор: Гергана Нешева /член на воден клуб „Струма 2012“/

 

 

 

 

Kuber  press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама