Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
В Кюстендил за Световния ден за борба с наркотрафика- Агенция Митници с "Не сте сами“
  Категория: Общество     17:54 - 24/June/2024

Административния ръководител на Районна прокуратура-Кюстендил, районен прокурор Албена Разсолкова: В момента има свръх търсене на наркотици,за огромно съжаление. Имаме регистриран непълнолетен- 10 годишно момче в Кюстендил хероинозависим.10 годишното дете беше заловено при полицейска акция –заловено –че употребява наркотици.

В салона на читалище „Братство1869” в Кюстендил беше отбелязан Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества с кампанията на Агенция "Митници“ "Не сте сами“,  с участието на Стефан Бакалов, началник на отдел "Борба с наркотрафика“ в Агенция "Митници“, както и представителя на Общинския съвет по наркотични вещества към Община Кюстендил,Административния ръководител на Районна прокуратура-Кюстендил, районен прокурор Албена Разсолкова,предаде репортер на „Кубер прес” .

„Общинския съвет по наркотични вещества към Община Кюстендил организира провеждане на серия от мероприятия със съдействието на Община Кюстендил и Агенция Митници ,чиято цел е да се направи превенция на наркотичните вещества.Да убедим нашите деца-че не е модерно и неследва да употребяват наркотични вещества и райски газ,както и да не управляват след употреба на алкохол и наркотици автомобили да спазват законите на страната”, каза в изявление пред медии  Административния ръководител на Районна прокуратура-Кюстендил, районен прокурор Албена Разсолкова.

По думите й в момента в момента търсенето на наркотици от страна на младото поколение е повече отколкото може да им се предложи.

„В момента има свръх търсене на наркотици,за огромно съжаление.Затова борбата както на прокуратурата, на общината и на цялото общество е да се обърнем към младите хора и да ги убедим,че не следва да търсят забавление в наркотиците.Тръгват с марихуана, следва синтетичната дрога, докато накрая стигнат до хероина.Имаме вече регистриран случай на непълнолетен- 10 годишно момче в Кюстендил хероинозависим.10 годишното дете беше заловено при полицейска акция –заловено –че употребява наркотици.” обясни още Административния ръководител на Районна прокуратура-Кюстендил, районен прокурор Албена Разсолкова.

Според нея няма държава която да се е справила с  разпространението на наркотици.Ние като институции,правим каквото можем, организираме превенции, срещи с децата.Полицейските органи си вършат своята работа, когато се съберат достатъчно доказателства имаме присъди,както и за наркоразпространители чиято компетенция е на Окръжна прокуратура Кюстендил.

„Ще ви запознаем с рисковете от употребата на различните видове наркотици,какви са проблемите с наркопласъорите и общуването с тях.Какви са проблемите с интернет свързани със зависимостите и какви още зависимости крият социалните мрежи.”каза Стефан Бакалов, началник на отдел "Борба с наркотрафика“ в Агенция "Митници“.Той припомни, че има наркотици които още при взимането на първа доза се оказват смъртоносни.Новите наркотични вещества са мощни и са повече от 3500 вида, наркотични вещества от групата на канабис, от групата на опиоидите, на кокаина, на халюциногените,синтетичните вещества.Най –масово използвания наркотик е канабиса.
Стефан Бакалов, началник на отдел "Борба с наркотрафика“ в Агенция "Митници“ с
 презентация „Не сте сами” ,представи пред учениците относно новите наркотични вещества, показани бяха реални психоактивни вещества, бойни техники при залавяне на нарушители и демонстрация с кучета по откриване на наркотици у хора и в техния багаж.

Административния ръководител на Районна прокуратура-Кюстендил, районен прокурор Албена Разсолкова,раздаде на учениците тематична брошура ”Животът е безценен!Не го заменяй с дрога!”.

На отбелязването присъстваха зам.кмета на Община Кюстендил, Кристиян Иванчов, Началник на Районно управление - Кюстендил-главен инспектор Райчо Омерски, Нели Петкова- директор на Дирекция „Образоване, култура, младежки дейности и спорт” към Община Кюстендил,Сашо Деянов инспектор –Детска педагогическа стая.  Кюстендил. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама