Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Деца от ОДК посрещаха народния празник Еньовден в Осоговската планина
  Категория: Общество     16:06 - 24/June/2024

В инициативата се включиха и представители на ОДМВР Кюстендил и РДПБЗН Кюстендил, с които ОДК има планирани общи дейности за лятната работа. Тези дейности са заложени в програмата наречена "Детска академия за спорт и превенция".


За поредна година Обединен детски комплекс Кюстендил организира посрещане на народния празник Еньовден в Осоговската планина, съобщава социалната страница на ОДК Кюстендил,предаде репортер на”Кубер прес”.
В празника участваха 50 деца, включени в програмата за лятна работа на ОДК "Детско лято" - 2024. Традиционно децата се запознаха с традициите и обичаите, които съпътстват Еньовден в Кюстендилския край. Брането на цветя и билки, както и провирането през венеца, направен от тях за здраве съпътстваха празника.

В инициативата се включиха и представители на ОДМВР Кюстендил и РДПБЗН Кюстендил, с които ОДК има планирани общи дейности за лятната работа. Тези дейности са заложени в програмата наречена "Детска академия за спорт и превенция", която включва провеждане на системни дейности и занимания с деца през периода на ваканцията, насочена е към повишаване на знанията и възможностите по отношение справянето с бедствия и аварии, пътна безопасност , оцеляване сред природата и превенция на рисковото поведение.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама