Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Ротарианци от Кюстендил с готов сборник за Родовата памет и с нова кауза, поставяне на указателни табели на улиците
  Категория: Общество     11:32 - 22/June/2024

Милен Георгиев настоящ президент на Ротари клуб Кюстендил: Благодарение на целия екип и със съдействието на Община Кюстендил,нещата се случваха много по-бързо от предишни години.Това е и идеята на Ротари клуб когато се разрастваме и разширяваме и професионализма се повишава нещата се подобряват.

Следващия президент на Ротари  клуб Кюстендил Цветомира Маринова: Новата кауза на Ротари клуб Кюстендил-”Изготвяне  и поставяне на указателни табели с имената на улиците в гр. Кюстендил”.Ще бъдат поставени 11 000 броя указателни табели .Проекта е важен защото ще се подобри навигацията и безопасността, ще  бъдат улеснени  жителите, посетителите и службите за спешна помощ при ориентирането в града.

 

Ротари клуб к-Кюстендил организират в събота -22юни традиционния Благотворителен, бал,тази година събитието ще бъде комбинирано със зоналната ротация на клубовете в Кюстендил, Дупница и Самоков,каза в изявление пред медии Милен Георгиев настоящ президент на Ротари клуб Кюстендил, предаде репортер на „Кубер прес”.

Предстой той ще отчете дейностите и свършеното през миналата ротарианска  година.Като ще предаде щафетата на следващия президент на  Ротари клуб Кюстендил, Цветалина Маринова.

Милен Георгиев настоящ президент на Ротари клуб Кюстендил,припомни част от дейностите, в началото на учебната година са били подарени на всички училища в Община Кюстендил националния трибагреник.За Празникът на християнското семейство е организиран конкурс „Корени на Родолюбието”,в него са участвали 77децаи техните семейства.

„Чрез конкурса можахме да разберем и научим какви интересни истории има в Кюстендил, какви хора –може да се каже национално значение  живеят тук.Сборникът ще бъде представен на гостите на Благотворителния бал.За първи път една дейност се започва и приключва в една и съща ротарианска година ,президента който я е започна -той я завършва.Благодарение на целия екип и със съдействието на Община Кюстендил,нещата се случваха много по-бързо от предишни години.Това е и идеята на Ротари клуб когато се разрастваме и разширяваме и професионализма се повишава нещата се подобряват.” отбеляза Милен Георгиев настоящ президент на Ротари клуб Кюстендил.

Следващия президент на Ротари  клуб Кюстендил Цветомира Маринова благодари за гласуваното й доверие да оглави организацията през настоящата ротарианска  година.

„Много съм щастлива и развълнувана от това, че преди минути от печатницата взех сборника „Корени на Родолюбието”,с който сборник провокирахме децата и техните семейства  да говорят за тяхната подова памет,да ни я опишат и представят.Бяхме много развълнувани още при получаването на  първото произведение на децата през месец октомври.Това беше само една мечта, една идея  -но вече сборника е факт.В него са публикувани истории от Кюстендил, от нашите деца, семействата им ,родовата им памет.”каза следващия президент на Ротари  клуб Кюстендил Цветомира Маринова.

Тя увери,че конкурсът ще бъде продължен ,вече има обещание той да стане национален което е повод за радост и удовлетворение –че от Кюстендил тръгва конкурс който ще се организира от Ротари клубовете в страната.

Следващия президент на Ротари  клуб Кюстендил Цветомира Маринова,обяви новата кауза на Ротари клуб Кюстендил-”Изготвяне  и поставяне на указателни табели с имената на улиците в гр. Кюстендил”.За ротарианци – добави тя проекта е важен защото ще се подобри навигацията и безопасността,табелите ще улеснят  жителите посетителите и службите за спешна помощ при ориентирането в града.

Според следващия президент на Ротари  клуб Кюстендил Цветомира Маринова, указателните табели са повече от маркировка защото допринасят за идентичността и гордостта на Кюстендил,помагат за запазване на местното наследство и правят града по приветлив за туристите и неговите жители.С помощта на тези табели ще се запази и ще се поддържа жива паметта на хората чийто имена носят улиците.

Указателните табели-смята още - следващия президент на Ротари  клуб Кюстендил Цветомира Маринова-ще способстват за повишаване  на привлекателността на града както и ще подобрят и стимулират местния бизнеси туризма-мажнисектори за икономиката на общината.

„Има изготвени макети на указателните табели ,които също ще представим по време на Благотворителния бал.Надяваме се все  повече хора  от местната общност да ни подкрепят за да бъдат поставени табелите в целия град.Над 11000 са указателните табели които са ни необходими.Цифрата не ни плаши ,поставянето ще започне от централна, градска, част и ще продължи към покрайнините.Надяваме се, туристите които ще посетят нашия град  да ползват табелите .Тази наша кауза е с дългосрочна цел,дългосрочна е”, обобщи следващия президент на Ротари  клуб Кюстендил Цветомира Маринова.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Kuber press

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама