Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Инспекцията по труда в Кюстендил е издала 38 разрешителни за наемане на работа на непълнолетни лица
  Категория: Новини     17:31 - 21/June/2024

Наемането на работа на непълнолетни лица без разрешение от Инспекцията по труда е престъпление, при установени такива нарушения се уведомява прокуратурата за започване на наказателно производство.

 

Досега са издадени 38 разрешителни за наемане на работа на непълнолетни лица от Инспекцията по труда в Кюстендил,съм настоящия момент проверките извършени от трудовите инспектори не са установили нарушения, се съобщава в прессъобщение до медиите от Инспекция по труда –Кюстендил, предаде репортер на „Кубер прес”.

Оттам припомнят, че наемането на работа на непълнолетни лица без разрешение от Инспекцията по труда е престъпление, при установени такива нарушения се уведомява прокуратурата за започване на наказателно производство.

Най-често на непълнолетни лица се наемат на работа с сферата на  хотелиерството, ресторантъорството и търговията по време на лятното ваканция.

Минималната възраст за започване на работа според българското законодателство 16година, има изключение и за о-ниска възраст но то се отнася за талантливи деца включени във филмови продукции, театрални групи и музикални състави.

Младежите които ще полагат труд,преди започване на работа трябва да получат екземпляр от трудовия договор подписан от двете страни, копие от уведомлението за регистрация в НАП и длъжностна характеристика.

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама