Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Община Кюстендил с дезакаризационни мероприятия на тревните площи в града
  Категория: Новини     11:35 - 21/June/2024

Община Кюстендил ще извърши дезакаризационни мероприятия на тревните площи в град Кюстендил. Обработката ще се състои на 25.06.2024 г. от 21:00 часа и ще бъде извършена от фирма „ДДД-1“ ООД,съобщава социалната страница на Община Кюстендил, предаде репортер на „Кубер прес”.
Обработката ще се осъществи с помощта на подвижен многофункционален генератор за влажна дезинсекция от ново поколение, монтиран на високо проходим автомобил, предназначен за мащабни, аерозолни обработки срещу бълхи, кърлежи, ларвицидни форми на комари, ,дървесни вредители и др. ULV /ултрамалообемно третиране/ и термоаерозолни обработки срещу имагоцидни форми на комари. Обработки срещу хлебарки в канализационна мрежа и влажна дезинсекция на складови помещения.
Използва елекростатичен заряд, чрез който се осигурява сила на привличане и прилепване на инсектицидния разтвор към обработваните повърхности, 75 пъти по-голяма от силата на земното притегляне. Така се постига цялостно и равномерно покриване на обработвания обект, без да се увеличава разходната норма на биоцида.
Площите ще бъдат третирани с препарат Айкън 10 СК, карантинния срок е 24 часа.
От фирмата уведомяват собствениците на пчелни кошери, да предприемат мерки по опазване здравето на пчелите си по време на мероприятията и 24 часа след тях.
При неблагоприятни метеорологични данни, планираната обработка ще бъде извършена на следващия работен ден.

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама