Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Съдът в Кюстендил остави в ареста обвиняем държал кокаин, Районен съд – Дупница прати в затвора подсъдим с марихуана
  Категория: Правосъдие     15:56 - 19/June/2024

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение обвиняем в държане на високорискови наркотични вещества - кокаин, определи Районен съд – Кюстендил, като уважи искането, направено от Районна прокуратура. 46 - годишният В. Г. е привлечен като обвиняем, за това че на 17.06.2024 г., в гр. Кюстендил, на ул. „Николичевски път“, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал в себе високорисково наркотично вещество – кокаин, с бруто тегло 0,151 кг., съобщи за „Кубер прес”, Владимир Владимиров- Връзки с обществеността-Окръжен съд Кюстендил.

Най - общият първоначален преглед на доказателствения материал, позволява на настоящия състав да направи обосновано предположение за възможността обвиняемият В. Г. да е автор на вмененото му деяние. Обвинението е за престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години, престъплението е тежко. Налице е  реална опасност обвиняемият да извърши престъпление, тъй като за него има данни за редица криминални прояви. Последното му наложено наказание е по дело на РС – Кюстендил от 2023 година – „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години. С оглед на това осъждане опасността обвиняемият да се укрие е реална, пише в мотивите на съдия Андрей Радев.

Определението на Районен съд – Кюстендил, с което по отношение на обвиняемия В. Г. е взета най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест, пред Окръжен съд - Кюстендил.

 

 

 

Районен съд – Дупница наложи ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца, при първоначален „строг“ режим, по отношение на 26 – годишен дупничанин, който се призна за виновен в държане на високорискови наркотични вещества – коноп / марихуана /. Съдът одобри споразумението  постигнато между прокуратурата и защитата, по време на разпоредителното заседание по делото.

Подсъдимият И. К. се признава за виновен, за това, че: На 22.02.2024 г. в гр. Дупница, без надлежно разрешително държи / в себе си - „ляв джоб на яке“ / високорискови наркотични вещества по смисъла на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, а именно: коноп / марихуана / с общо нето тегло 32,19 грама, на стойност - 643,80 лева - престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК.

На основание чл. 59, ал. 1, т. 1 от НК, съдът приспада от така наложеното наказание „лишаване от свобода“, както следва: 1 ден задържане под стража, да се счита 1 ден лишаване от свобода, тъй като подсъдимият е с мярка „Задържане под стража“, взета от РС – Дупница с протоколно определение от 26.02.2024 г. Определението на РС – Дупница е окончателно.

Съдът потвърждава взетата по отношение на И. К. мярка за неотклонение „Задържане под стража“, до привеждане на наказанието по настоящото споразумение в сила, след което същата да се счита отменена.

 

Kube rpress

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама