Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Съдът в Кюстендил отказа по-лека мярка на обвиняем за опит за убийство
  Категория: Правосъдие     11:34 - 19/June/2024

Окръжен съд – Кюстендил остави без уважение молбата на обвиняем за опит за убийство, за изменение на мярката му за неотклонение "Задържане под стража" в по- лека, като неоснователна, съобщи за „Кубер прес”, Владимир Владимиров / Връзки с обществеността / -Окръжен съд Кюстендил.

 

 Определението може да бъде обжалвано с частна жалба и/или протестирано с частен протест в 3-дневен срок пред Апелативен съд – гр. София.

Д. Д. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл.115, вр. с чл.18, ал.1 НК – опит за убийство, изразило се в това, че на 02.02.2024г., около 00:30 часа, в гр. Кюстендил пред входа на блок в ж.к. „Румена войвода“ е направил опит умишлено да умъртви 40- год. мъж, като му нанесъл удар с нож в областта на корема и му причинил прободно - порезно нараняване, а опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини – оказана навременна медицинска помощ на пострадалия.

Събраните по надлежния процесуален ред доказателства до сега са безпротиворечиви и от тях може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към деянието, за което в конкретния случай му е повдигнато обвинение. Не се намират данни и понастоящем, които да игнорират допускането, че е налице възможност обвиняемият да извърши друго престъпление. Значим за преценката в този смисъл е, както начинът на извършване на деянието, така и данните за характеристичните особености на обвиняемия. Налични са данни за установени заболявания, не са ангажирани обаче доказателства, които да предпоставят извод за невъзможност за задържане в арестните помещения, респ. че това би повлияло негативно на здравословно му състояние. Нещо повече, обвиняемият е бил настаняван за лечение по време на задържането му и до сега, каквато възможност безспорно съществува и занапред при необходимост, посочва в мотивите си Окръжен съд - Кюстендил. Обвинението е за тежко престъпление по смисъла на НК, за което е предвидено наказание Лишаване от свобода от 10 до 20 години. Това очаквано наказание, както и цялата доказателствена съвкупност, обосновават и презумпцията  - опасността от укриване, пише още в мотивите на съдия Елисавета Деянчева.

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама