Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
В Дупница откриха изложбата„Образът на Дон Кихот през вековете“
  Категория: Култура и спорт     18:16 - 18/June/2024

В Дупница беше открита изложба – „Образът на Дон Кихот през вековете“,съобщи за „Кубер прес”, Андрей Богоев пресаташе  ОбщинаДупница.
Изложбата, която ще остане в Дупница до 1 юни, е организирана от СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ и Община Дупница, в сътрудничество с Посолството на Кралство Испания в България.
Специални гости на събитието бяха: Заместник-ръководителят на мисията – госпожа Хайоне Серейхо, Съветникът по образователни въпроси – Анхел Сантамария, представители на РУО Кюстендил и директорите на училища от гр. Дупница.
„Искрено се радвам, че днес можем да бъдем домакини на такава изложба на елитното ни училище и да покажем, че в Дупница, в Република България, младото поколение се интересува култура и умее да оценява хубавото и с това, че Мигел де Сервантес, като световен писател, може да бъде представен тук – в нашия роден град. В наше лице, като
Община и в лицето на училищното ръководство на СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“, Кралство Испания има истински приятели и ценители на испанската култура и изкуство“, заяви кметът на Община Дупница – господин Първан Дангов.
Заместник-ръководителят на мисията госпожа Хайоне Серейхо благодари за сърдечния прием и каза: „Изложбата, която днес откриваме, е създадена от 28 гравюри, също така и информативни панели, които разказват за фигурата на Дон Кихот, която се е превърнала в универсална и всички култури, които са получили превода на Сервантес, са интерпретирали по свой начин фигурата на Дон Кихот.“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама