Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Христо Абаджиев с доброволци постави стълбовата -жалонна маркировка в Осоговската планина
  Категория: Новини     16:45 - 18/June/2024

Христо Абаджиев, председател на туристическо дружество „Осогово“ гр. Кюстендил: Ние не спираме до тук, желанието ни е всички маршрути в нашата любима планина да станат приятно за туризъм място.

Христо Абаджиев, председател на туристическо дружество „Осогово“ гр. Кюстендил с помощта на ударна група доброволци постави стълбовата (жалонна) маркировка в Осоговската планина, съобщиха за „Кубер прес”, от ТД Осогово Кюстендил. С много техника и усилия от местността Превала до връх Човека и връх Кюнек бяха поставени 28 жалона. Тя е зимна или насочваща и се поставя по билото на планината и по страничните ребра в безлесните зони, при пресичане на поляни и въобще на места, където лентовата
маркировка не може да се нанесе и липсват достатъчно ориентири.

Маркировъчните стълбове (жалони) бяха първоначално грундирани, след което боядисани с алкидна блажна боя в контрастни на снега цветове – черни и жълти ивици.
За монтажа на маркировъчните стълбове бяха изградени фундаменти, в който се вгражда жалона.

„Всичко по пътя беше разчистено и добре маркирано за бъдещи туристи и природолюбители. Тръгнахме си с надежда и отправяме призив, всеки един от нас, че ще отдаде частица от себе си за чистотата, защото практическите действия за опазване на природата чиста и безопасна са свързани със баланса в нея. Ние не спираме до тук, желанието ни е всички маршрути в нашата любима планина да станат приятно за туризъм място.“ – сподели председателя на дружеството.

Тя природата е като храм – пазете я, обичайте я и често се връщайте при НЕЯ!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама