Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Населени места в Община Кюстендил със слаб дебит или липса на вода, причината кражби и поливки
  Категория: Общество     11:42 - 11/June/2024

Населени места на територията на Община Кюстендил в т.ч. селата Долно село, Ръсово, Драговищица, са с намален дебит на водата, други села са безводоподаване, това се дължи основно на кражби и поливки, това каза за „Кубер прес”, Марио Нешев управител на „Кюстендилска вода „ ЕООД. Без вода са жителите на Скакавица и Ябълково.

По думите му водния оператор работи  по всички сигнали за отстраняване на аварии,  предприемат се действия със цел решаване на проблемите.

Според, него вината за намаления дебит на вода през лятото не е у водния оператор кметовете и кметските наместници трябва да имат отношение към нерегламентираните вземания на вода.

„Ще изпратим официални  писма до  общинските кметове с които настояваме за проверки относно незаконното водовземане.Кражбата на вода е престъпление,водили сме разговори с полицията и прокуратурата за съдействие при кражба на вода.Кражбите на вода не са локализирани само на едно място, необходим е по –голям контрол по места и съобразяване с поливките. Загубите на водата са между 55 и 60% и те зависят от потреблението на некоректните абонати, кражбите, течовете,не точно измерване на потреблението  и броя на авариите . Повече от 200 са заведените дела срещу некоректни платци.В тази насока досега е имало пропуски, ще наваксваме с оглед защитата на интересите на водното дружество, и на коректните потребители.”,обобщи управителя на „Кюстендилска  вода” ЕООД Марио Нешев.”

Kuber press

>

>

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама