Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кметa Атанасов участва в обсъждане на КИТИ- "Модернизиране на образователна, спортна и туристическа инфраструктура”
  Категория: Новини     16:03 - 7/June/2024

Кметът на Община Кюстендил Огнян Атанасов участва в публично обсъждане на концепция за интегрирани териториални инвестиции "Модернизиране на образователна, спортна и туристическа инфраструктура - важен фактор за развитието на качеството на човешкия капитал и конкурентоспособността на Югозападен регион", съобщава социалната страница на Община Кюстендил, предаде репортер на „Кубер прес”.
Дискусията се състоя в Национална спортна академия – водещ партньор по концепцията, в която участват като партньори Столична община, община Кюстендил и община Банско.
За община Кюстендил концепцията предвижда модернизация на базата на спортния комплекс "Осогово", чрез реконструкция на прилежащата открита лекоатлетическа писта и изграждане на осветление, както и доставка на оборудване. Инвестицията е на стойност 3 милиона лева.
Публичното обсъждане се проведе на 6 юни, в Заседателната зала и бе официално открито от ректора на НСА проф. Красимир Петков в присъствието на академичното ръководство, студенти, представители на държавни институции, работодателски организации, спортни федерации, медии. Сред участниците бяха зам.-министърът на младежта и спорта доц. Стоян Андонов, кметът на Община Кюстендил  Огнян Атанасов, зам.-кметът на Столична община Никола Барбутов, началникът на РУО София-област Росица Иванова, директорът на 55 СУ „Петко Каравелов“ Таня Панчева, зам.-директорът на 2-ро СУ „Акад. Емилиян Станев“ и др.
Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов подчерта значимостта на сътрудничеството между общини и образователни институции в предстоящите дейности, предвидени в концепцията.
„За Столична община е чест и привилегия да си партнира с институции като Национална спортна академия. Благодарен съм на ръководството на НСА, че успя да се пребори за тази концепция. Тя е от изключителна важност за Столична община, тъй като съвпада и с нашите приоритети за инвестиции в спорт и младежки дейности. Въпросните зали, които ще се реализират в партньорство, са от изключителна важност и това е една стъпка, която ще се осъществи благодарение на НСА като водещ партньор“, изрази подкрепата на Столична община заместник-кметът Никола Барбутов.
„Физическото възпитание и спортът са в неразривна връзка с образованието, те са важна част от обучението на студентите. Поздравления за създадената концепция“, заяви Лидия Даскалова - представител на Министерството на образованието и науката в срещата.
За Национална спортна академия концепцията предвижда модернизиране на студентско общежитие, изграждане на нова многофункционална спортна зала, основен ремонт на стадион № 4.
Концепцията включва още изготвяне на комплексни програми за десегрегация, превенция на вторична сегрегация против дискриминация, изграждане на две многофункционални спортни зали в столичните училища 55-то СУ „Петко Каравелов“ и 2-ро СУ „Акад. Емилиян Станев“, изграждане на образователна, спортна и туристическа инфраструктура в Банско и Кюстендил.
Общ бюджет на КИТИ: 58 550 000 лв., от които: Общ размер на БФП: 43 850 000 лв. от Програма развитие на регионите 2021-2027 г.; Програма „Образование“: 750 000 лв. Съфинансиране НСА: 2 200 000 лв.; Финансови инструменти: 9 500 000 лв.
Публичното обсъждане бе организирано съвместно с Областен информационен център София-град и София-област, част от експертния съвет към Регионалния съвет за развитие на Югозападния регион.

 

Kuber press

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама