Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кюстендил с Ваканция, здравей! Да играем безопасно! И състезание между отбори на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ и ПМГ „Проф. Емануил Иванов“
  Категория: Общество     14:47 - 7/June/2024

Състезанието се  проведе днес във Възрожденското училище в Кюстендил. То бе организирано от РУ Кюстендил със съдействието на Община Кюстендил,отбори от двете училища с много хъс и оживление се състезаваха в 3 етапа – подреждане на пъзел от пътни знаци, тест с въпроси за пътна безопасност и решаване на казуси, съобщава сайта на ОДМВР Кюстендил, предаде репортер на „Кубер прес”. Организаторите се бяха погрижили за приобщаване и на публиката към състезанието – имаше въпроси и за нея, а и награди за най-бързо и вярно отговарящите.

Работата на отборите се оценяваше от жури в състав Ирена Ковачева – инспектор Борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни  от ОДМВР, Радослав Боюклийски – н-к сектор „Пътна полиция“ и Сашо Деянов – инспектор ДПС в РУ Кюстендил.

Специални гости на събитието с програма и поздрав към участниците  бе вокална група „Калпазани“. Гости на състезанието бяха зам. кметът на Община Кюстендил Венцеслав Терзийски, инспекторът от РУ на МОН Румен Манов и началникът на РУ Кюстендил Райчо Омерски.

След отчитане на резултатите първенецът е отборът на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ с 23.5 точки, отборът на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ е на второ място с 21.5 точки. Наградите – купи, чанти за лаптопи, слушалки и тефтери, бяха осигурени от Община Кюстендил.

Подарък имаше и за водещата на състезанието Карина Димитрова.

Със състезанието бе завършена програмата за учебната 2023/2024 г по Националната програма за превенция „Работата на полицията в училище“, която цели да запознае децата как да се грижат за собствената си безопасност, да намали противообществените прояви, извършвани от малолетни и непълнолетни. Програмата се осъществява от 2000 г в училищата в страната. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама