Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
За първи път изложбена зала в Кюстендил представят макети в реален размер и препарати на застрашени животни
  Категория: Култура и спорт     12:08 - 7/June/2024

За първи път изложбена зала в Кюстендил представят макети в реален размер и препарати на застрашени животни, откриването на гостуващата изложба на Регионален исторически музей - Русе "Природа в риск", е днес в петък в 17:30 ч.! , съобщи за „Кубер прес”, Valentin Debochichki директор на музея в Кюстендил.

Изложбата е интерактивна и образователна в подкрепа на Световната конвенция за международна търговия с редки и застрашени видове растения и животни. Показва екзотични артефакти и илюстрира опасностите за защитените растителни и животински видове от безконтролното им използване в следствие на нерегламентираната търговия с тях. Насочва вниманието към предпоставките за намаляване популацията на някои представители на флората и фауната в световен мащаб. Направена е от 41 дървени модула, които изграждат презентационна стена. Касетите служат както за експозиционна мебел, така и за поставяне на интерактивни дисплеи и табла.
Концепцията на изложбата е на уредниците от отдел „Природа“ в Регионален исторически музей – Русе Венцеслав Петков и Красимир Киров. С нея те печелят Награда за автор на концепция за мобилна изложба, в категория Самостоятелни изложби в рамките на Национален форум „Панаир на музейните изложби 2022 г.“.

Изложбата е ескпонирана заедно с изложбата "Натура 2000 - пазИ редките видове"2 на най-голямата природозащитна организация в България "Зелени Балкани".


 

Kuber press

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама