Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Концепция за ИТИ предвижда модернизация на базата на спортен комплекс „Осогово“-Кюстендил
  Категория: Регионални     9:39 - 6/June/2024

Община Кюстендил и Областен информационен център  – Кюстендил, като част от Звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие на Югозападен регион, организираха обществено обсъждане на концепция за интегрирани териториални инвестиции  „Модернизиране на образователна, спортна и туристическа инфраструктура - важен фактор за развитието на качеството на човешкия капитал и конкурентоспособността на югозападен регион“, с водеща организация Национална спортна академия и партньори: Столична община, община Кюстендил и община Банско, потвърди в изявление пред медии Любомира Велинова ръководител на ОИЦ Кюстендил, предаде репортер на „Кубер прес”.
За територията на община Кюстендил е предвидено модернизация на базата на спортен комплекс „Осогово“ чрез реконструкция на прилежаща открита лекоатлетическа писта и изграждане на осветление, доставка на оборудване.

Основната цел за ИТИ е създаване на условия за жизнен, икономически силен и устойчив регион , развиващ своите потенциали за достойно място сред европейските региони.
Представената КИТИ интегрира комплекс от инвестиционни дейности и "меки мерки. Включени са инвестиции в образователна, спортна и туристическа инфраструктура, които са обвързани пряко и допринасят за развитието на човешкия капитал и качеството на живот на хората от региона:
Модернизиране на Студентско общежитие бл.70 на НСА- гр. София;
Изграждане на нова многофункционална спортна зала на НСА- гр. София
Основен ремонт на Централен стадион №4 на НСА- гр. София;
Изграждане на многофункционална училищна спортна зала към 55 СУ “Петко Каравелов”- Столична община - гр. София;
Изграждане на многофункционална училищна спортна зала към 2 СУ “Академик Емилиян Станев”- Столична община - гр. София;
Обновяване на Планинска учебно-спортна база хижа Вихрен на НСА- гр. Банско;Обновяване на Планинска учебно-спортна база "Проф. Никола Хаджиев" на НСА- Боровец, гр. Самоков;
Модернизация базата на спортен комплекс „Осогово“ гр Кюстендил; 
Изготвяне на комплексни програми за десегрегация, превенция на вторична сегрегация против дискриминация;
Изграждане на мрежа от велоалеи - Община Банско;
Изграждане на исторически и приключенски парк в местността “Свети Никола” за популяризиране на устойчиви форми на културен и екотуризъм и с цел подобряване на устойчивостта на туристическата екосистема- Община Банско;Изграждане на фестивална/ и конгресна зала за интелигентна диверсификация на туристическия продукт- гр. Банско.

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама