Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Димчо Димчев водач на ПП „Възраждане”-10 МИР Кюстендил с приоритети-Регионално депо за отпадъци и демографската катастрофа
  Категория: Политика     9:19 - 6/June/2024

Водачът на ПП „Възраждане” за 10 МИР Кюстендил Димчо Димчев: В областта заетостта е само 42 хиляди души, а с предстоящото закриване на ТЕЦ и спомагателните към това бизнеси, тя ще намалее с още 15 до 20%, което ще е пагубно за Кюстендил.

Водачът на ПП „Възраждане” за 10 МИР Кюстендил Димчо Димчев очертава няколко   приоритета за които би работил в следващото народно събрание, проблеми които наистина наболели проблеми в областта.

„Област Кюстендил продължава да оперира без регионално депо за отпадъци и нерегламентираните сметища никнат като гъби и са предпоставка за редица проблеми. С тези, бих ги нарекъл „екологични бомби“, държавата не се бори. Тя се задоволява с това да налага глоби, с което си измива ръцете. Местните общини пък нямат достатъчно финансиране за подобен проект и зависят от държавата, която по ред причини отказва да съдейства повече от десетилетие. За миналата година област Кюстендил е рекордьор по глоби за нерегламентирани сметища. Ще напомня, че проект за ДЕПО има около с.Джерман и ще съдействам той да бъде доведен докрай, включително с проведена информационна кампания в района, за да се избегнат излишни притеснения сред хората. „ категоричен е Димчо Димчев водач на ПП Възраждане за 10 МИР с номер на бюлетината 12.

Според него вторият, изключително притеснителен и тревожен проблем е демографската катастрофа в района, което е свързано не само със застаряването на населението и миграция към големи промишлени центрове като София, отстояща на 50км от границите на областта, но и с икономически фактори. Кюстендил продължава да е в дъното на районите с най-ниска средна работна заплата. В областта заетостта е само 42 хиляди души, а с предстоящото закриване на ТЕЦ и спомагателните към това бизнеси, тя ще намалее с още 15 до 20%, което ще е пагубно за Кюстендил.

„В този аспект мисля да спомогна с предложения в сферата на социалната политика, здравните услуги и подобряване на инфраструктурата като важни фактори за привличане на инвестиции и задържане на младото население в границите на областта.” Категоричен е водачът на ПП Възраждане за 10 МИР Кюстендил, Димчо Димчев.

Номерът на бюлетината с който може да подкрепите кандидатурата за народен представител в 50 НС на Димчо Димчев от Възраждане е Номер 12.Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама