Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
«Горска класна стая» в Лесопарк « Хисарлъка» край Кюстендил
  Категория: Общество     18:35 - 5/June/2024

Ученици от VI-ти клас на  ОУ „Проф. Марин Дринов“-Кюстендил участваха в „Горска класна стая“, събитието беше организирано от Регионална дирекция по горите - Кюстендил, съвместно с ТП “ДЛС Осогово“ и е част от националната кампания на Изпълнителна агенция по горите „Горска класна стая“,съобщиха за Кубер прес”,от РДГ Кюстендил Целта на мероприятието е да  запознаят подрастващите с основните дейности в лесовъдската професия.

На територията на Лесопарк „Хисарлъка“, сред красивата иглолистна гора инж. Димитър Здравков, заместник- директор на  РДГ- Кюстендил запозна учениците с методите и инструментите за измерване на височината, диаметъра и пълнотата на насажденията. Бяха им показани клупа и висотомер, с които децата имаха възможност практически да боравят, както и контролна горска марка.

В „Горската класна стая“ инж. Емилия Иванова, заместник- директор на ТП ДЛС „Осогово“ показа нагледно с помощта на различни  по форма шишарки как да определят вида на иглолистните насаждения в Лесопарка.

След практическите занимания учениците се включиха в различни игри с лесовъдска тематика. Всички участници получиха лакомства и подаръци за спомен.

 

 

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама