Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Спортен клуб "Пауталия" – Кюстендил –шампиони на България по спортни танци
  Категория: Култура и спорт     15:14 - 3/June/2024

Калоян Спасов и Ния Крумова са новите шампиони на България по спортни танци,в категория до 21 години, многобой,те се състезават от СК "Пауталия" към читалище "Братство", с ръководител  Петя Димитрова,съобщиха за „Кубер прес”, от читалището в Кюстендил. Ния и Калоян са състезателна двойка от края на миналата година и вече успяха да извоюват национална титла за кюстендилския спортен клуб!
"Ния е шампион на България, гордост за мен, гордост за Кюстендил и огромни благодарности към Читалище Братство Кюстендил и Иван Андонов за това, че ми дадоха възможността да създам клуб и да я открия! Благодаря ви! " - заяви след края на държавното първенство, развълнуваната им ръководителка  Петя Димитрова!
Държавното първенство по спортни танци и Международен турнир „Plovdiv open“ се състоя в град Перущица на 01 и 02.06.2024 г., в Мултифункционална спорна зала Перущица. Организатори на състезанието са община Перущица, съвместно с клуб по спортни танци „Алекс“ от гр. Пловдив.
"Гордост за мен, за целия екип на читалище "Братство" и за град Кюстендил е шампионската титла на талантливите ни състезатели по спортни танци от СК "Пауталия" към Читалище Братство Кюстендил! Специални поздравления към ръководителката им  Петя Димитрова! Продължавайте да покорявате националните шампионати, вие сте изключително талантливи и можещи и съм сигурен, че скоро ще покорите и световните спортни висини! За нас е чест, че шампиони като тах, тръгват по своя път към върха, именно от залите на Читалище Братство Кюстендил !" - пък коментира  Иван Андонов- председател на читалище "Братство".
От името на целия ни екип, желаем още много шампионски купи и златни медали на талантливите млади танцьори, не само в България, а и из целия свят! Следващото им състезание ще бъде в Италия, където очакваме отново да застанат на върха на шампионската стълбичка и да чуем химна на България!

Kuber press

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама