Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кметът на Дупница Първан Дангов: В момента плащаме за вода 15 лв.,общината е запълнила 25 хил. кв. м. дупки,пари за преасфалтиране няма
  Категория: Разследване     10:26 - 31/May/2024

"Община Дупница е запълнила 25 хил. кв. м. дупки, които са на ВиК. Това са аварии, които не са възстановени. Говорим за авария след авария. Парите за преасфалтиране просто ги няма. Същевременно, днес гласувахте едно неизпълнимо решение, което касае предоставяне на финансова вноска от 200 000 лв. на ВиК –Дупница. Общински съвет може да гласува всичко, друг е въпросът дали е законосъобразно." Това обяви кметът на Община Дупница  Първан Дангов по време на проведеното днес заседание на Общински съвет, предаде репортер на „Кубер прес”.
По негови думи, трети месец инкасаторите на ВиК- Дупница не отчитат употребената вода.
„ВиК си мисли, че някой друг ще дойде и ще им събере вземанията за ползвана вода. Трети месец минава инкасатора и не отчитат нищо. Трети месец моето семейство не е плащало вода, поради вина на инкасаторите и то на старата цена, която е далеч по-ниска от сегашната. Това не е изолиран случай. ВиК - Дупница има възможност да си събере вземанията и да се справи, но не иска. И то съзнателно бойкотират всичко онова, което се случва“, каза кметът Първан Дангов.
И допълни: "Понеже стигаме до цена, ще кажа, че в момента плащаме за вода 15 лв. плюс изкърпването на дупките и всичко това от джоба на всички нас.
3.71 лв. е далеч по-различна цифра от 15 лв. Това не е смятано на коляно, но ако обобщите всички данни по загуби и задължения на дружеството, ще видите, че съм прав“, заяви още Първан  Дангов.

 


 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама