Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Общински съвет Кюстендил преизбра за председател за следващите 6 месеца Димитър Велинов
  Категория: Новини     16:58 - 30/May/2024

Общинския съветник от групата на Зелените Гражданска квота Иван Иванов направи предложение да бъде осигурена стая където общинските съветници да провеждат свои приемни. Той каза още, че най много се глобяват пенсионери за паркиране в Синя зона не защото не искат да си плащат а защото не могат да си пуснат СМС.

На 10 заседание на Общински съвет Кюстендил, председателя на комисията по избор за председател на ОБС Кюстендил  Котстантин Дингозов обяви резултатите от тайното гласуване,според които с 28 гласа За, преизбра Димитър Велинов като му делегира доверие за следващите 6 месеца, предаде репортер на „Кубер прес”.Димитър Велинов бек конкуренция и предложен Лилия Чингарска общински съветник от Коалиция БСП За България. Димитър Велинов отчете: Приети са 194 решения. През отчетния период са върнати 2 решения на Общински съветник, няма образувани дела. Най-активни съветници през периода са Йордан Тодоров с 18 изказвания и Михаела Крумова с 11. За мен е чест всеки един от вас да бъде мой колега в този Общински съвет.След преизбирането Димитър Велинов каза: „Благодаря Ви, уважаеми колеги ,че ми гласувахте доверие. Ротация ще има и тя се случи. На първото заседание бях предложен от Костадин Дингозов, сега бях предложен от групата на БСП. Благодаря на всички вас, че гласувахте за мен. Благодаря Ви, спорна работа“, обяви след обявяването на резултатите новият председател на ОбС- Кюстендил, Димитър Велинов.

Общинския съветник от групата на Зелените Гражданска квота Иван Иванов направи предложение да бъде осигурена стая където общинските съветници да провеждат свои приемни.Той каза още, че най много се глобяват пенсионери за паркиране в Синя зона не защото не искат да си плащат а защото не могат да си пуснат СМС.По думите му удачно би било да има инкасатори, които да помагат при необходимост.Възрастните хора молят някой да им пусне СМС.Кирил Станчев се изказа в подкрепа на Иван Иванов за глобяването на най-бедните в общината.

Кмета Атанасов поясни,че има хора от квартали които искат да има Синя зона, какъвто е случай на улицата при Стъопата, с Наредбата се дава възможност по кварталите да се закупуват парко места за 250 лева. Срещу 700 лв. годишно гражданите ще могат да паркират навсякъде в синя зона.Не  не се подбират хората които се глобяват,най- евтино е при поликниниката,където за 30 минути паркирането е 0,50  ст. Градоначалникът увери, че е разпоредил да има хора които да съдействат на възрастните хора.Приета беше Наредбата за организация и безопасност на автомобилното движение на територията на Община Кюстендил.

По предложение на общинския съветник Йордан Тодоров беше отложено  гласуването по приемане на финансовия анализ на търговско дружество “Хигия” ЕООД гр. Кюстендил за 2023 г., което е 100% общинскa собственост, информация за дейността и годишния отчет за 2023 година на дружеството и освобождаване от отговорност на неговия управител.Причината е липса на финансов одит.

Д –Р Юрий Хранов беше избран за представител на  Община Кюстендил в редовно общо събрание на акционерите на МБАЛ ”Д-р Никола Василиев” АД – Кюстендил, което ще се проведе на  12.06.2024 година в. Кюстендил.

Съветниците приеха и  вътрешни компенсирани промени по Бюджета на Община Кюстендил за 2024г. Гласувани бяха  2000 лева които да се предоставят за издаване второ преработено издание на книгата „Живот за гората“ за Йордан Митрев,средствата ще бъдат отпуснати от общинския бюджет.

 

 

 

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама