Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Дупнишки ученици тръгват по пътя на Ботевата чета „Козлодуй –Околчица”-2024
  Категория: Регионални     13:00 - 27/May/2024

С подкрепата на Община Дупница, група от 40 ученици и 5 ръководители от средните училища в Дупница ще поемат по пътя на Ботевата чета, в традиционния туристически поход "Козлодуй - Околчица", съобщи за „Кубер прес”, Андрей Богоев -пресаташе Община Дупница.
Инициатор и организатор по включването на дупничани е Марин Михалков от с. Бистрица - дългогодишен участник в похода. Маринко, както всички го наричат, е душата на групата и "майката", която осигурява уюта в биваците, транспорта и домакинската дейност.
В ранната утрин, да пожелае лек път, безаварийно пътуване и хубаво време, на сборния пункт дойде и кметът на Община Дупница  Първан Дангов. "Искам да изкажа моята благодарност за това, че сте се организирали и тръгвате по стъпките на Ботев. Най - важното е всички да се върнете живи и здрави. Дано да ви е хубаво времето, да представите града и училището подобаващо, в което не се съмнявам, и най-вече да се гордеете с участието си в една утвърдила се във времето традиция, в която няма нищо нагласено, помпозно или показно. Ние, като Българи, трябва да се гордеем с Ботев и това което е направил. Лек път и да ви е хубаво времето!".
Най - мащабната патриотична туристическа инициатива се провежда всяка година от 27 май до 2 юни. Участниците преминават над 100 километра по пътя на Ботев, от Козлодуйския бряг до връх Околчица във Врачанския балкан, по предварително изготвена програма. Основен организатор по провеждане на похода е Областна администрация – Враца.
Походът е от III-та категория на трудност и в маршрута са включени обекти от „Опознай България – 100 национални исторически обекта” и „Опознай родния край”.

 

 

 

Kuber press

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама