Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
В Кметство Соволяно се събраха група от 40 учители за да отбележат 24 май
  Категория: Общество     8:50 - 24/May/2024

В навечерието на най - българския празник 24 май , кметът на село Соволяно Пламен Илиев и читалищният секретар на НЧ ,,Светлина 1871 " Корнелия Чизмова събраха на празничен коктейл всички учители живеещо в селото и работилите като просветители в ОУ ,,Неофит Рилски ".На младите учители пожелаха здраве и дръзновение !Честит празник !

В залата на кметство Соволяно  се състоя среща на учители организирана от НЧ ”Светлина-1871” –Соволяно и Кметство Соволяно, гости на събитието бяха представители на пенсионерски клуб ”Кубрат Панев”, съобщи за „Кубер прес”, Корнелия Чизмова секретар на читалището в  Соволяно.Кмета на населеното място Пламен Илиев поздрави учителите с пожелание да помагат на младите да съхранят и продължат достойната учителска професия.Секретаря на читалището Корнелия Чизмова от своя страна също отправи поздрав като изрази благодарност към учителите за техния труд и уменията да учат и възпитават бъдещите специалисти и реализирали се в областта на науката, културата и другите сфери на обществения живот.

„Срещата беше много емоционална темата за учителите и образованието,предизвика интерес у учителите между които имаше бивши преподаватели на възраст между 75 и 80 години. Някои от които са преподавали в ОУ”Иван Рилски” –Соволяно и детската градина в селото. Обърнах съ към тях с думите:Честит празник, скъпи учители. Благодарим ви за всеотдайността и професионализма. Благодарим и за търпението и грижите към нашите деца. Вашият труд е ценен за нас!Читалищния председател Зоя Кирилова прочете стихотворение на тема 24  май, Бойка Виткова също учител в детска градина „Мечта”-също представи свои стихотворения.” Каза още Корнелия Чизмова.

След официалната среща всички участници бяха поканени на празничен коктейл всички учители живеещо в селото и работилите като просветители в ОУ ,,Неофит Рилски ".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама