Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Представители от листата за 10 МИР Кюстендил за участие в изборите за НС на 9 юни от ПП Възраждане посетиха Горановци и Раждавица
  Категория: Политика     11:09 - 19/May/2024

Представители на листата за 10 МИР Кюстендил  за участие в изборите  за НС на 9 юни от ПП Възраждане посетиха  Горановци, където по стар обичай старото поколение предава тайните на месенето на питката и зелника у младото такова, предаде репортер на „Кубер прес”. В тази традиция се включи Мира Миркова, която е живяла като малка там и все още има родствена връзка.
Част от групата кандидат-депутати не успяха да останат до края събитието в Горановци, защото трябваше да постят Раждавица. В Раждавица сдружение Роден край представи фотоизложба с надслов: "Кюстендил и първата световна война" с автор доцент. Д-р Ангел Джонев от музея в Кюстендил. След  чутите интересни  разкрития при откриването на изложбата, представителите на листата от 10 МИР Кюстендил посетиха етнокомлекса "Старата череша", където имаха удоволствието да чуят доста исторически разкази от раждавичкия край, както и да пробват  някои стари похвати за смилане на брашно и т.н.
Денят на кандидат- депутати от ПП Възраждане за 10 МИР Кюстендил чиято бюлетина е номер 12 завърши на площада в Кюстендил, до паметника на Димитър Пешев, където те отговаряха на въпроси на кюстендилци, друга част от групата останаха на събора в Раждавица, където се потопиха в празничната атмосфера и бяха част от хората, които се извиват традиционно там,
В неделя  сутрин отново част представители на листата която е от осем човека в т.ч.

1-Димчо Димчев

2-Мира Миркова,

3-Цветомира Маринова

4-Виктор Мантараков,

5-Ангелина Станоева, 

6-Мартин Маринков

7- Любка Джонова

В неделя канидат народните представители ще бъдат на площада в Кюстендил, следобеда е предвиден за посещение в Слокощица за концерта Балканска среща.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuber  press

>

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама