Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
„Кюстендилска вода” ЕООД и „ВиК-Дупница” EООД разрешиха дългогодишен проблем с водоснабдяването на Крайни дол
  Категория: Регионални     16:34 - 16/May/2024

Новите камери за инспекция на тръбопроводи намалиха значително срока за отстраняване на аварии. Чрез новата техника в с. Копиловци  е установена скрита авария на азбесто-циментова тръба ф 100, установено е и намаляло количество вода на облекчаваща шахта преди хлорната станция за гр. Рила и гр. Кочериново.

Дългогодишен проблем с водоснабдяването на с. Крайни дол, община Дупница, бе разрешен съвместно от „Кюстендилска вода” ЕООД и „ВиК-Дупница” ЕООД,съобщи за "Кубер прес",Димитрина Симеонова пресаташе на „Кюстендилска вода” ЕООД  . Заради дефектирала помпа, населеното място многократно оставаше без питейна вода. Поредният сигнал е получен на 13.05.2024 г. В партньорство с „ВиК-Дупница” ЕООД, „Кюстендилска вода” ЕООД подмени помпения агрегат и още същият ден водоподаването е възстановено. Проблемът е решен трайно, като е отремонтиран и резервния помпен агрегат, който при необходимост да бъде използван. Новият помпен агрегат е по-мощен, с дълбочина на водоползване 110 м., което е с 40 м. повече от стария.

Преносимите камери за инспекция на тръбопроводи, които „Кюстендилска вода” ЕООД придоби през месец февруари, намалиха значително срока за отстраняване на аварии. Припомням, че дружеството придоби 1 бр. преносима камера f 40 до f 200, за инспекция на тръбопроводи, със самонивелираща се глава и 1 бр. преносима камера f 200 - f 500, за инспекция със самонивелираща се глава -  роботизирана и е предназначена освен за водопроводи, и за канализационни тръби.

 Чрез новата техника в с. Копиловци  е установена скрита авария на азбесто-циментова тръба ф 100. По този начин, на 13.05.2024 г., за кратко време, е констатирано  и запушване на довеждащия водопровод от речно водохващане до напорния резервоар за селото. Водоподаването е възстановено.

На 29.04. е установено намаляло количество вода на облекчаваща шахта преди хлорната станция за гр. Рила и гр. Кочериново. След извършени проучвателни действия от страна на екип на „Кюстендилска вода” ЕООД, с помощта на инспекционна камера е установено запушване на довеждащия водопровод .На следващият ден проблема е отстранен. Kuber press

 

 

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама