Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Лидерът на ПП Възраждане в Кюстендил Костадин Костадинов:Ние сме българска политическа сила - защото сме единствените, които поставяме българския национален интерес над всичко останало
  Категория: Политика     14:42 - 13/May/2024

Водачът на листата на ПП „Възраждане“ за 10 МИР – Кюстендил, Димчо Димчев обяви,че затворят ТЕЦ „Бобов дол“ и съпътстващите в сектора фирми, 7-8 хиляди души ще останат без работа. Нищо не се прави в момента да се създават нови работни места.

За единственият представител в евролистата на ПП „Възраждане“ от Кюстендил и втора в листата за парламентарния вот – Мира Миркова е обидно мястото, което заема България в ЕС. В момента България е обслужващ персонал, а не равноправна членка.

 

 

На стартираща пресконференция в Кюстендил от ПП Възраждане обявиха началото на предизборната кампания, Костадин Костадинов председател на ПП Възраждане  беше категоричен, че целта на тези избори е да  превърнат в първа политическа сила ПП „Възраждане“ ,като са отворени да разговарят с всяка политическа сила, с изключение на ДПС, предаде репортер на „Кубер прес”.

„Какво и как ще се случи, зависи само и единствено от българските граждани. За нас най-важното е да излязат и да гласуват колкото се може повече български граждани, защото най-големият проблем, който имаме е ниската избирателна активност, което на свой ред поставя под въпрос легитимността и представителността както на законодателната, така и на произтичащата от нея законодателна власт. Ако имаме избирателна активност, която падне под 40% това ще създаде много сериозна криза на представителността на т.нар. демокрация в България. Казвам т.н. защото е очевидно-че в нашата страна действа т.н.фасадна, параванна демокрация” каза председателя на ПП Възраждане в Кюстендил Костадин Костадинов.По думите му Възраждане е единствената политическа сила и то българска на парламентарната сцена в момента.

„Политическа – защото сме единствените, които се занимават с политика, всички останали се занимават с преразпределяне на постове и пари, нищо друго не ги интересува. Това се доказа кристално ясно през последните 3 години, в които видяхме 6 поредни парламентарни вота. Защо сме българска политическа сила - защото сме единствените, които поставяме българския национален интерес над всичко останало. Всички останали са подчинени на американското ДПС и турското посолство“, категоричен бе Костадинов. Възраждане си поставя за цел спечелването на парламентарните избори или в краен случай да бъде втора политическа сила. Костадинов бе категоричен, че е готов да разговаря с всяка една политическа сила, с изключение на ДПС, при определени условия, а именно: Провеждане на референдум за запазване на българския лев Референдум за членството на България в НАТО Спиране на всякаква въоръжена помощ за Украйна и гаранция, че български войници няма да бъдат изпратени в Украйна Прекратяване на санкциите срещу Руската федерация и създаване на фонд, който да обезщети българските предприемачи за загубите, които са претърпели Предоговаряне на членството на България в Европейския съюз „Към настоящия момент членството на България в ЕС уврежда българските национални интереси във всеки един сектор, без изключение. Ако един договор не може да бъде предоговорен това означава, че е диктат. Ако това нещо на нас не ни бъде позволено, тогава ще организираме референдум за напускане на Европейския съюз. Това са 5-те условия, които ние поставяме пред всички политически сили, готови сме да разговаряме с тях. Протягаме ръка, включително и към извън парламентарните партии, защото сега ще има доста сериозно разсейване на вота. Дори и да не харесваме избраниците, ние сме длъжни да уважаваме избирателите. Техните избиратели утрешния ден ще бъдат наши, както една голяма част от избирателите на ПП обръщат поглед към Възраждане “, каза още  лидерът на ПП „Възраждане“.

От своя страна водачът на листата на ПП „Възраждане“ за 10 МИР – Кюстендил, Димчо Димчев продължи темата за ЕС. Единственият представител в евролистата на ПП „Възраждане“ от Кюстендил и втора в листата за парламентарния вот – Мира Миркова

„Всички говорят колко пари взимаме от там, но всички пари, които взимаме трябва да ги дадем обратно на ЕС, закупувайки някаква остаряла техника. Това са автобуси, снегопочистваща техника. Знаете ли, че в Кочериново и двете снегопочистващи машини не работят, а едната е ремонтирана за 105 хил. лв. ЕС ни задължава да купуваме остаряла тяхна техника, за да се отърват от нея. ЕС налага безумни ценности, които останалите държави трябва да приемат заради това, че им се налагат глоби“, коментира кандидат-депутатът Димчо Димчев.

Той отправи поглед и към демографската криза в Кюстендил и района. „Тук сме на предпоследно място по работна заплата в страната. При положение, че затворят ТЕЦ „Бобов дол“ и съпътстващите в сектора фирми, 7-8 хиляди души ще останат без работа. Нищо не се прави в момента да се създават нови работни места. Наистина е много тежко, но ние сме поели пътя на борбата“, категоричен бе Димчев.

 От тази седмица ПП „Възраждане“ стартира срещи с хората от всички населени места в област Кюстендил. “Нашият офис винаги е отворен за хората, обаждайте се, не ни жалете, за да търсим разрешение на проблемите и да вървим напред.

 Нашите думи са и наши действия“, обяви и председателят на местната структура Цветомира Маринова, която е под №3 в листата за народни представители. Единственият представител в евролистата на ПП „Възраждане“ от Кюстендил и втора в листата за парламентарния вот – Мира Миркова засегна и темата с миграцията.

„Живяла съм 22 години в държава, която в момента страда изключително много от този феномен. Този миграционен момент, за съжаление, го наблюдаваме вече и в България. Да не забравяме, че държави като Франция, Германия и Испания биват претопявани, представете си колко по-бързо ще протече този процес в нашата 6 –милионна държава. Нито на европейско ниво, нито на национално ниво има превенционни планове за предотвратяване и овладяване на такава ситуация. Това е изключително сериозен проблем, за който смея да твърдя, че имам опит и съм веща по него, и който ще е основната ми дейност, ако стигна до Брюксел. За мен е обидно мястото, което заема България в ЕС. В момента България е обслужващ персонал, а не равноправна членка. Един съюз означава едни хора се събират на една маса и мнението им тежи еднакво, а не просто отиват за да им се нареди и да дойдат да изпълнят безропотно това, което са им казали. Това трябва да се промени и ние трябва да се борим със зъби и нокти, аз от моя страна заявявам, че ще го направя. В ЕС трябва да влязат хора, които да защитават националния интерес подобаващо и да постигнат България да има авторитета, който заслужава“, обобщи  Мира Миркова.
 

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама