Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кюстендил с конкурс: “Биньо Иванов” 2024
  Категория: Култура и спорт     16:20 - 30/April/2024

Изтече крайният срок за участие в осемнадесетото издание на Националния литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов” – Кюстендил, 2024, чиито организатори са Община Кюстендил и читалище „Братство 1869”. Конкурсът е ежегоден и се провежда под патронажа на кмета на Община Кюстендил Огнян Атанасов, съобщиха за „Кубер прес”, от читалището в Кюстендил.  Целта е да продължи ярката литературна традиция на гр. Кюстендил, за чието обогатяване и развитие има безспорен принос творчеството на Биньо Иванов – поетът, свързал трайно съдбата си с този град.

В анонимната надпревара тази година заявиха участие 172 поети с общо над 500 стихотворения. Победителите ще бъдат определени от жури в състав: Атанас Капралов – директор на Национален литературен музей – София, Димитър Христов – поет, Димитър Бинев – поет и син на Биньо Иванов.

Тази година ще бъдат присъдени Първа награда – 400 лв., Втора награда – 300 лв., Трета награда – 200 лв. и 6 специални награди, подсигурени от спонсорите и спомоществувателите на конкурса.

Резултатите ще бъдат обявени в навечерието на 24 май и ще бъдат публикувани на интернет страницата на читалището – www.bratstvokn.org.

Официалното награждаване ще бъде на 31 май от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869” Кюстендил. Преди това от 17:00 ч. ще бъде открита изложба, посветена на писателя Димитър Димов.

Kuber  press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама