Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Парламентарно представените партии в Кюстендил се разбраха за съставите и ръководствата на СИК те
  Категория: Политика     14:21 - 30/April/2024

Кмета Атанасов: За първи път от  30 и няколко години след демокрацията изборите  ще преминат в нова ситуация, а именно, общинският кмет по никакъв начин няма да се опитва да влияе на резултатите, както и администрацията да участва в изборите. Знаете, че аз не бях от политическа сила, а с гражданска листа. Смятам като такъв да продължа и така да завърша мандата.

 

В общинска заседателна зала в Кюстендил се проведоха консултации свикани от кмета на Община Кюстендил Огнян Атанасов за съставите и ръководствата на секционните избирателни комисии, в която участие взеха представители парламентарно представени  партии и коалиции които ще участват в изборите 2 в 1 за Евродепутати и народни представители в Парламента на 9 юни 2024 година, предаде репортер на „Кубер прес”.
В изявление пред медии кмета Атанасов каза:

”Община Кюстендил няма проблеми с обезпечаването на изборния процес.Относно консенсуса благодаря на политическите партии, че подходиха отговорно. Ние направихме едно предложение, партиите казаха, че всички са доволни. Имаме пълен консенсус за разпределението. Смятам, че за първи път от  30 и няколко години след демокрацията изборите  ще преминат в нова ситуация, а именно че общинският кмет по никакъв начин няма да се опитва да влияе на резултатите, както и администрацията да участва в изборите. Знаете, че аз не бях от политическа сила, а с гражданска листа. Смятам като такъв да продължа и така да завърша мандата. Общинският кмет администрацията и кметските наместници под никаква форма няма да участват в изборите.

Представителя на ППДБ Любомир Терзийски коментира също консултациите:
"Благодаря на кмета за направеното разпределение. Консултациите минаха в един конструктивен тон. Всички партии бяхме съгласни, нямаше никакви разногласия. Благодаря на Общинската администрация се справи безупречно с разпределението. Няма парламентарно представена ощетена партия. Мисля, че кампанията и изборите ще преминат в един добър тон, а областна администрация и общината ще допринесат за честността на вота.За изборите две в едно както РИК предвижда обучение така и партиите ще организираме обучение.Това не са първите избори 2 в 1,не смятам-че хората в комисиите няма да се справят, на против има членове които са за пети, шести път в комисиите”.

"Стигнахме до консенсус. Община Кюстендил ни предостави едно разпределение което изцяло е съобразено с решението на ЦИК и съответно с решението на РИК. Всички партии постигнахме съгласие по така представеното ни предложение. Никой нямаше претенции относно разместване на ръководствата и членския състав на комисиите. Смятам предизборната кампания да бъде проведена като противопоставяне на идеи и политики, а не на компромати“, каза Михаела Крумова от Коалиция "ГЕРБ – СДС“.

Коалиция "ГЕРБ – СДС“ ще имат 236 члена в секционните избирателни комисии на територията на община Кюстендил. От тях 98 са ръководен състав – секретар, зам.-председател и председател. Коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България“ са с 90 ръководен състав и 125 членове. ДПС са със 130 членове, от тях 51 са ръководен състав. "Възраждане“ са със 125 членове, а от тях 48 ръководен състав. 112 са представителите на БСП в секционните избирателни комисии. 33 от тях са в ръководния състав. 112 са членовете в секциите от страна на ИТН. Партията има 16 души ръководен състав.

Постигнато е съгласие и за съставите на подвижните секционни избирателни комисии. 

При сформирана една подвижна секция  ще има председател от ГЕРБ СДС ,зам.председател ППДБ тя ще е от шест членове.

При втора подвижна секция председателя ще бъде от ПП Възраждане, зам.председателот БСП за България и секретар ИТН.

„Това е добро начало на предизборната кампания, смятам тя да бъде представена  като противоположности т.на идеи и политики,не на компромати.На този етап политическата сила която представлявам в нито един момент и в нито една кампания не си е позволила да обижда, да набеждава да води черен PR” обобщи Михаела Крумова.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама