Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Енориашите към храм „Св. великомъченик Димитър Солунски“- Кюстендил с Великденска акция за набиране на козунаци и храни
  Категория: Политика     16:15 - 26/April/2024

По повод празника Възкресение Христово, на 05.05.24 г.,неделя, в двора на храм „Св. вмчк Димитър Солунски “ ще бъде представена изложба на кюстендилски иконографи.                Целта е да бъде представен таланта на иконографите от Кюстендил и региона, а също така гражданството на Кюстендил да се запознае с техните творби - изработените икони. Работата на местните иконографи е едно богатство за региона и творбите им заслужават да бъдат популяризиран - твърди епископ Исаак.
 

Енориашите към храм „Св. великомъченик Димитър Солунски“- Кюстендил с Великденска акция за набиране на козунаци и храни

Енориашите към храм „Св. великомъченик Димитър Солунски“ – гр. Кюстендил продължават Рождествената кампания на милосърдието и доброто дело и изказват благодарност към щедрите сърца на кюстендилци!,предаде репортер на „Кубер прес”. Малко преди Празника на празниците - Възкресение Христово, те обявяват Великденска кампания/акция за набиране на козунаци и хранителни продукти, които ще бъдат предоставени на нуждаещи се семейства от Кюстендил и региона.

Козунаците може да са домашно умесени или закупени, но нека бъдат носени в храма пакетирани или в торбички, за да могат по-дълго да се съхранят.Кампанията ще продължи до – Велики Четвъртък (02.04.24г.), а освен козунаци, кюстендилци могат да носят и хранителни продукти, за празничната Великденска трапеза на семейства, които са в нужда. Наред с основните продукти – захар, брашно, олио, оцет, ориз, грах, сол, боб , могат да се даряват и други хранителни продукти, с по-дълъг срок на годност като: консерви, бисквити, шоколади и лакомства за децата, мед, ядки и т.н. Направете своя пакет от продукти – с козунак и още нещо по избор, а енориашите ще се погрижат всеки пакет да стане част от Великденската трапеза на нуждаещите се наши съграждани!

КАМПАНИЯТА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДО: Велики четвъртък – 02.04.24г.

ТЕЛЕФОН ЗА КОНТАКТ: 0888688095

Организаторите препоръчват продуктите, които се носят  да бъдат пакетирани. Всеки пакет – с козунак и други продукти, ще бъде доставен до хората в нужда, така, както е приготвен от вас!

Нека бъде и пребъде доброто и богоугодно дело! Нека да проявим християнско милосърдие и да отворим сърцата към Бога и БЛИЖНИТЕ! Да бъдем съпричастни към всеки нуждаещ се!

По повод празника Възкресение Христово, на 05.05.24 г.,неделя, в двора на храм „Св. вмчк Димитър Солунски “ ще бъде представена изложба на кюстендилски иконографи.Целта е да бъде представен таланта на иконографите от Кюстендил и региона, а също така гражданството на Кюстендил да се запознае с техните творби - изработените икони. Работата на местните иконографи е едно богатство за региона и творбите им заслужават да бъдат популяризиран - твърди епископ Исаак.
Такава изложба се организира за пръв път в Кюстендил, тъй като акцент в нея ще бъдат не само самите икони, но и личностите, които са ги изографисали. Една от целите на предстоящото мероприятие е да бъдат уважени иконографите от региона и да се популяризира тяхната работа, свързана с християнското изкуство в прослава на Бога и светиите.
Архиарейското наместничество в Кюстендил е изготвило програма на предстоящите богослужения в храмовете на Кюстендил, по повод Възкресение Христово и приканва всички жителите за молитвено участие!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuber  press


 

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама