Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Политическите сили в Кюстендил се разбраха за ръководството и числения състав на РИК за предстоящите избори 2 в1
  Категория: Политика     12:41 - 13/April/2024

Председател на РИК Кюстендил-Венцеслав Механджийски от ГЕРБ/СДС, секретар Илиян Хаджийски от ПП/ДБ, комисията ще има четирима зам.председатели. РИК трябва да започнe работа на 19 април, до 15 април трябва да бъде изпратено предложението с документите за ръководството и състава на РИК в ЦИК откъдето да и бъде назначена РИК в Кюстендил.

 

Проведените при Областният управител на Област Кюстендил Александър Пандурски консултациите за състава и ръководството на РИК – Кюстендил, в залата на ІІ етаж –  сградата на Областна администрация – Кюстендил, преминаха в дух на консенсус и разбирателство, това каза в изявление пред медии адв.Михаела Крумова участник в консултациите, предаде репортер на „Кубер прес”.

„Постигнахме съгласие по отношение на ръководството и числения състав на РИК за предстоящите избори,като решение на ЦИК дава възможност РИК да има четирима зам.председатели.Разбрахме се с политическите сили председател на РИК Кюстендил да бъде Венцеслав Механджийски от коалиция ГЕРБ/СДС ,доказал в годините своя професионализъм и умение да организира избори.”поясни адв.Михаела Крумова.

По думите и за секретар от ПП/ДБ са предложили адв.Илиян Хаджийски, имало е още едно предложение което е било оттеглено.От ПП Възраждане за зам.председател е бил предложен  адв.Владимир Миланов, На БСП предложението за зам.председател е Цветанка Харалампиева,ИТН са предложили за зам.председател адв.Любчо Върбички”Остава постигнатия на консултациите при Областния управител  консенсус  да бъде одобрен от ЦИК в което нямам  никакво съмнение и съответно РИК да започне своята работа.Смятам-че ще я свърши добре.Като цяло предложенията на политическите сили бяха за лица участвали в изборите.Има и нови предложения, които смятам че е добре защото трябва да се включват  и нови хора,които да могат да бъдат обучавани за да участват в следващи избирателни комисии”,каза още адв. Михаела Крумова от ГЕРБ/СДС.

Тя добави,че Областният управител на Област Кюстендил Александър Пандурски е споделил-че отдавна не е имало такъв дух а консенсус и разбирателство което е добре за начало на предизборната кампания.

„Смятам и се надявам предизборната кампания да протече в същия дух ,и тя да бъде сблъсък на идеи и на политически предложения.Пожелавам успех на всички политически сили в предстоящата предизборна кампания”обобщи адв.Михаела Крумова.

РИК трябва да започни работа на 19 април,до 15 април трябва да бъде изпратено предложението с документите за ръководството и състава на РИК в ЦИК откъдето да и бъде назначена РИК в Кюстендил.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuber press

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама