Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Бойко Клечков и Иво Атанасов с отводи за кандидат евродепутати
  Категория: Политика     18:15 - 7/April/2024

На проведена общинска, конференция свикана от ОБС на БСП Кюстендил, бяха обсъдени  и утвърдени номинираните от партийните организации по места канидатите  за евродепутати, номинираните имена ще бъдат представени за утвърждаване от Националния съвет на БСП, съобщи за „Кубер прес”, екс-депутатът от Кюстендил и настоящ зам.кмет в Община Кюстендил Бойко Клечков. Водещ на конференцията беше общински съветник от БСП за България Десислава Разсолкова.

Партийния форум се проведе в сградата на НТС Кюстендил, където бяха гласувани предложенията излъчени от местните партийни организации, одобрените с гласуване имена са Корнелия Нинова с 12 номинации, Кристиан Вигенин също с 12 номинации с 12 номинации е и Иво Атанасов. Гласувани бяха и кандидатурите на Драгомир Стойнев, Александър Симов, Румен Гечев, Борислав Гуцанов, Филип Попов.На конференцията номинираните кандидати за евродепутати от Гражданска квота за евродепутати Зорница Илиева и проф.Иво Христов не получиха одобрение с мотив че не са членове на партията. Решението на партииния съвет е да не се обсъждат и  предлагат канидадите които не са членове на БСП. Номинираните от Община Кюстендил кандидати Иво Атанасов и Бойко Клечков си направиха самоотвод.

„На днешната конференция в Кюстендил си направих самоотвод от участие в евролистата. Още през януари помолих част от ръководството да не бъда предлаган. Минало ми е времето вече, изпял съм си песента. Може и да знам много “текстове” и “мелодии”, но в наши дни ми липсва енергията да ги изпълнявам. А в края на евентуалния петгодишен мандат в Брюксел вероятно вече ще бъда неадекватен като Байдън.”-мотивира в профила си отказа да бъде кандидат за евролистата на социалистите Иво Атанасов.

Председател на комисията по предложенията беше Симеонка Манова, гост на конференцията в Кюстендил беше Таско Арменков-член на Изпълнителното бюро на БСП.Събитието уважи и Иво Атанасов  чието име е емблематично за социалистите в Кюстендил.

На предстоящите избори за евродепутати от община Кюстендил няма да има представител сред кандидатите да влязат в ЕП.

На конференцията Милчо Христов и Иво Атанасов  обсъдиха темата за това какви хора трябва и са необходими да бъдат евродепутати-предимно да са отговорни и да може да се разчита на тях.

 

 

 

 

 

 

Kuber press

 

 

>

>

>

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама