Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Спортът завладява Дупница! 1040 участници си дават среща на Държавното първенство по таекуондо
  Категория: Култура и спорт     12:30 - 7/April/2024

Кметът Първан Дангов: За мен е изключителна чест и удоволствие да открия Държавното първенство. Искам поне малко от футболистите от Националния отбор по футбол да вземат от хъса, енергията и желанието за победи от таекуондистите. Ако го направят, българският футбол ще тръгне само нагоре.

Дупница е домакин на Държавното първенство по таекуондо (WT) за кадети, мъже и жени, деца, юноши и девойки в различни дисциплини,  в рамките на два дни /събота - неделя/ 1040 участници от 35 родни клуба ще влязат в битки за титлата шампион на България в Спортната зала на града, съобщи за „Кубер прес”, Андрей Богоев пресаташе-Община Дупница. Те ще бъдат оценявани от 83-ма съдии от страната и чужбина.

Началният час на първенството и в двата състезателни дни е 9 часа.

В първия ден от надпреварата – 6 април (събота) битките са във възрастови групи мъже и жени и кадети в дисциплина спаринг (Kyorugi), всички възрастови групи за дисциплини Poomsae и техническо чупене.

Официалната церемония по откриването направи кметът на Дупница г-н Първан Дангов.

„За мен е изключителна чест и удоволствие да открия Държавното първенство по таекуондо и то в присъствието на г-н Слави Бинев - председателя на Българската федерация по таекуондо (WT) и президента на Българския футболен съюз – Георги Иванов – Гонзо. Искам поне малко от футболистите от Националния отбор по футбол да вземат от хъса, енергията и желанието за победи от таекуондистите. Ако го направят, българският футбол ще тръгне само нагоре. Желая успех на всички участници в първенството“, обяви кметът на Дупница, г-н Първан Дангов.

Официални гости на събитието бяха председателят на Българската федерация по таекуондо (WT) – Слави Бинев, президентът на БФС – Георги Иванов, кметът на Община Земен – Михаил Златанов и почетният президент на Федерацията по таекуондо Евгени Тодоров.

Държавното първенство продължава на 7 април (неделя) за възрастови групи Baby (5-6 г.) , Деца (7-11г) и юноши и девойки.

Организатор на събитието е ТК Гладиатор, съвместно с Българска федерация по таекуондо.

 

 

 

 

 

 

Kuber press

 

 

 

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама