Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Продължава програмата на Международния конкурс за класическа китара – Кюстендил 2024
  Категория: Култура и спорт     12:06 - 5/April/2024

В  читалище „Братство 1869“ бе даден старта на 27-тото издание на Международния конкурс за класическа китара, официални гости на откриването бяха  Огнян Атанасов – кмет на Община Кюстендил, под чийто патронаж се провежда конкурса, Александър Пандурски – Областен управител на област Кюстендил, проф. Стоян Денчев - председател на Общото събрание на УНИБИТ – София и Директор на Институт по информация и сигурност, почетен председател на Съюза на народните читалища в България, проф. Ирена Петева - Ректор на УНИБИТ – София  и др.,съобщиха за „Кубер прес”, от читалището в Кюстендил.

През днешния ден ще протече конкурсната програма за първа, втора, трета и четвърта възрастови групи, както и ще се проведат майсторски класове на китаристите Дарко Багески от Северна Македония, Виктор Илич и Александър Хаджиджорджевич - Сърбия, Eрик Франсери – Франция, Огнян Вълев – България.

От 17:00 ч. ще бъдат обявени резултатите и наградени участниците. Рецитали ще изнесат „Duo Corde guitar“ - Естер Сеги и Рената Шукс от Унгария, Дарко Караджич - Сърбия и Лоренцо Микели - Италия.

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама